Gútai a Ladánybene 27 új billentyűse

A helloGúta polgári társulás 2019-ben már másodízben rendezi meg a Hajómalom Fesztivált a festői szépségű gútai hajómalom területén „Ízek, dallamok, barátok” szlogennel.

hajofeszt

Múlt szerdán a Ladánybene 27 zenekarral közösen tartottak sajtótájékoztatót a helloGúta polgári társulás tagjai a második Hajómalom Fesztiválról. A legendás reggae zenekar itt jelentette be hivatalosan azt a hírt, miszerint 2019-től a gútai Fűri Tamás alias „Lumbi” erősíti a csapatot. Ebben a felállásban először játszanak majd együtt az augusztus 16–17-én zajló fesztiválon. A pénteki nyitónap másik zenekara a felvidéki Gorlo Volka lesz, akik akusztikus minimál popot játszanak. Az említett zenekarnak is van gútai vonatkozása, hiszen a dobosuk Gőgh Ákos „Oggy“.

A helloGúta két alelnöke Forgács Attila és Kárpáty Ernő elmondta: „A rendezvény küldetése, hogy rávilágítson a hajómalom melletti Dögös területén rejlő turisztikai lehetőségekre. Mindezt igényes programok, gasztronómiai és zenei élményekkel fűszerezve, a felvidéki vonatkozásokat előtérbe helyezve. A pénteki nap közéleti programjaként Nyitra megye támogatásával egy konferenciát szerveznek „Quo Vadis, Gútai turizmus?” címmel, ahol majd ünnepélyes keretek között átadásra kerül a tavaly alapított Pro Turismo díj is, amit minden évben az a személy vagy társaság kap, aki legtöbbet tett a helyi turizmusért“.

A szombati nap programjáról egyelőre semmit nem árultak el a szervezők, mondván tavaly is pozitívan hatott az érdeklődésre a titokzatos előkampány. Annyit elárultak, sok izgalmas kísérőrendezvény és gyermekprogram színesíti majd a rendezvényt. Ígéretük szerint egy hónap múlva bemutatásra kerül a többi fellépő és attrakció is. Érdemes lesz figyelni a hajómalom fesztivál facebook oldalát, mert értékes nyereményjátékokkal is készülnek.

A fesztiválra idén is 5 eurós lesz a napijegy, valamint lehetőség nyílik 8 euróért két napos bérletet is vásárolni. Újdonság, hogy a jegyeket online is meg lehet majd vásárolni a oneticket.sk oldalon. A jegyár a programokon túl kedvezményekre jogosít, utalványokat, kóstolójegyeket tartalmaz.

(d)

Top