Fogorvosi rendelő nyílt Ekelen

Alig egy hónapja nyitotta meg kapuit az új fogorvosi rendelő a helyi egészségügyi központban, és már több pozitív visszajelzés is érkezett hozzájuk a paciensektől.

Napjainkban szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha lakhelyünkön vagy annak közelében általános és szakorvosokkal teli egészségügyi központ működik. Az orvoshiány ugyanis országos méretű probléma. Ezért is örömteli hír, hogy májusban Ekelen megkezdte működését az új fogorvosi rendelő, Dr. Hreta Kapustei és asszisztense várja a pácienseket. A helybéliek mellett a szomszédos településekről is egyre több az érdeklődő, hiszen a környéken nehéz bejutni vagy rövid időn belül időpontot kapni egy-egy fogorvoshoz. Ekelen hétköznaponként 8:00 és 14:30 között fogadják a pácienseket, időpontot és bővebb tájékoztatást a 0944 299 488-as telefonszámon adnak.

A községben egy kihelyezett általános orvos is praktizál, aki hetente két alkalommal rendel az egészségügyi központban. Sajnos ez a szűkös rendelési idő nem éppen a legideálisabb. Csernyánszky Mónika polgármester kérdésünkre elmondta, amellett, hogy örül az újonnan megnyílt fogorvosi rendelőnek, fontosnak tartja, hogy a jövőben egy stabilan itt praktizáló körzeti orvos is legyen a faluban. A kisgyerekes szülők helyzetét nagyban megkönnyítené, ha gyermekorvos is rendelne a községben, de az orvoshiány miatt mindez nehezen megvalósítható. Ennek ellenére nem adják fel. Amennyiben pedig lenne érdeklődő az említett orvosi pozíciók betöltésére, a korszerűen felújított egészségügyi központban szép, esztétikus környezet várja őket. FV

Top