Figyelem, beiratkozások!Járásunk mindhárom városában a hét második felében zajlanak az alapiskolai beiratkozások. A községi iskolákban is elkezdődtek – a törvény értelmében április végéig mindenhol le kell zárulniuk.

mama-dieta-skola-ucenie-clanokW

Már harmadik éve április hónapban zajlanak az alapiskolai beiratkozások országszerte. Régiónk iskolái is várják az iskolaköteles gyerekeket és szüleiket. Egész pontosan azon gyerekek számítanak tankötelesnek, akik idén szeptember 1-ig betöltik 6. életévüket. Van lehetőség halasztásra is, pedagógus szakemberek, gyermekpszichológusok ajánlása alapján.

A problémamentes iskolakezdés fő feltételei, hogy a gyerek beszéde megfelelően fejlett legyen, a hangokat tisztán ejtse és összefüggően mondja el gondolatait, továbbá hogy képes legyen legalább 10-15 percig egy dologra összpontosítani. A szakemberek arra figyelmeztetnek, nem jó a gyermeket túléretten óvodában tartani, mert nem elégül ki a kíváncsisága, viszont ha még nem iskolaérett, a későbbiekben lemaradhat a tanulásban, és nem tud majd megküzdeni a kihívásokkal.

A beiratkozáson jelen kell lennie a leendő elsősnek, a szülőnek magával kell vinnie személyi igazolványát (adott esetben a másik szülőét is), gyermeke születési anyakönyvi kivonatát, de néhány iskola kéri a kiselsős egészségbiztosítási kártyájának bemutatását is.

Komáromban, Gútán és Ógyallán is ezen a héten zajlanak az alapiskolai beiratkozások, a részleteket, pontos időpontokat táblázatunkban találja.

tablazat beiratkozas

(szt, cs, br)

Top