Felújítás a csónakházban

Állami támogatásból megújul az önkormányzati tulajdonú, a Komáromi Kajak-kenu Klub által használt kajakház. Hatvanezer euróból modernizálják a szobákat, felújítják a mosdókat és a szociális helyiségeket.

csonakhaz2

Soós Tibor, a kajak-kenu klub volt elnöke, Broczky László jelenlegi elnök és Bastrnák Tibor parlamenti képviselő múlt szerdán sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a klub oktatásügyi és sportminisztériumhoz benyújtott pályázata sikeres lett, és a kérvényükben szereplő teljes összeget megkapták a kajakház felújítására. A rekonstrukció magába foglalja a kajakházban lévő 10 szoba teljes modernizációját, valamint a mosdókét és szociális helyiségekét is. Ezenkívül az erkélyeket is rendbeteszik. A közbeszerzés lezárultával, télen kezdődhet el a munka, és tavasszal – az edzőtáborok kezdetére – már az új szobákban fogadhatják a kajakosokat.

Az épület önkormányzati tulajdonban van, kezelője a Comorra Servis városi vállalat – a kajakklub bérli a komplexumot. A kajakházat 2002-ben adták át, azonban azóta nem történt nagyobb felújítás az épületen.

csonakhaz

Bastrnák Tibor kormánypárti képviselő is lobbizott a pályázat sikeréért: „Az elért sporteredmények késztettek arra, hogy segítsek, hiszen kajakosaink nem csak helyi szinten, hanem országosan, sőt a világban is megállják helyüket. Elmondhatjuk, hogy a komáromi kajakklub az egyik legsikeresebb az országban.“

A klubnak jelenleg 150 tagja van, közülük nyolcvanan aktív versenyzők. Mint arra Broczky László felhívta a figyelmet, már nyolc éves koruktól jöhetnek hozzájuk a gyerekek kajakozni.

(szt)

Top