Felavatták az új ügyfélközpontot

Komárom. Bár már több mint fél éve új helyen, a rendőrség megújult Kertész utcai épületében működik a Komáromi Járási Hivatal, hivatalosan csak múlt hétfőn, a választási kampány hajrájára időzítve avatták fel az új ügyfélközpontot Daniela Saková szlovák belügyminiszter jelenlétében. Az épület földszintjén található a rendőrség okmánykiadó és jármű-nyilvántartási részlege, az emeletekre pedig a Komárom Járási Hivatal különböző osztályai költöztek be.

A belügyminiszter asszony komáromi sajtótájékoztatóján elmondta, még 2012-ben döntöttek arról, hogy minden járási székhelyen olyan ügyfélközpontot alakítanak ki, ahol az összes állami közigazgatási szolgáltatást egy helyen intézhetik a lakosok. A járási rendőrkapitányság Kertész utcai (Piramis irodaház melletti) épületének teljes körű felújítása tavaly nyáron fejeződött be, ezt követően visszaköltöztek az épületbe a rendőrség egyes osztályai: itt működik az okmánykiadó iroda (pl. útlevél, személyi igazolvány, járművezetői jogosítvány), illetve a jármű-nyilvántartási osztály is. Tavaly ugyancsak az épületbe költöztek a Komáromi Járási Hivatal részlegei, így például a korábban a Štefánik téri épületben működő szervezési, vállalkozási, válságkezelési és általános belső ügyosztály, továbbá a környezetvédelmi osztály a Klapka térről, valamint a korábban a Széna téren működő földügyi- és közlekedésügyi osztály. Csak a telekkönyvi hivatal (kataszter) maradt a régi helyén, az Erzsébet-szigeten.

DSC_1913

Daniela Saková arra mutatott rá, hogy az új ügyfélközpont nemcsak a komáromiaknak, hanem az egész járás lakosainak gyorsabb és kényelmesebb ügyintézést jelent, az állami szolgáltatásokat immár korszerű módon képesek nyújtani.

„Már a költözés utáni első napokban tapasztaltuk, hogy ügyfeleink örülnek annak, hogy egy fedél alatt intézhetnek el több ügyet is, ez az egész régió számára előnyös fejlesztés“ – mondta az átadón Szendi László, a Komáromi Járási Hivatal igazgatója, magyarul is felszólalva. A kétnyelvűségre egyébként a feliratok szintjén is ügyeltek, szembetűnő és állami hivatalokról lévén szó, némileg szokatlan is, hogy magyarul is ki vannak írva a legfontosabb információk.

DSC_1906

A központ hétköznapokon reggel 8 órától nyit, hétfőn, kedden és csütörtökön 15 óráig, szerdán 17 óráig, pénteken pedig 14 óráig tart nyitva.

(csaba)

(Cikkünk a Delta március 3-i számában jelent meg.)

Top