Emmer Péter formában

Azt mondja, jól érzi magát a bőrében. Az év elején búcsúzott néhány dologtól, ami leterhelte. Úgy döntött, több időre van szüksége magára és új lemezére. Ideje volt, hogy változtasson. Emmer Péter zeneszerző, zenész, énekes tíz új dalával áll a közönség elé.

Memento című albuma január közepén jelent meg. A szerzemények egy hamarosan negyvenöt éves ember érzéseit, gondolatait, mondanivalóját tükrözik. „Nem úgy terveztem, hogy tíz év telik el két albumom megjelenése között. Sokat zenéltem közben itthon és külföldön. Egyrészt a sok unszolás hatására készült az új album, másrészt most fogalmazódott meg bennem, hogy szeretnék egy énekes lemezt, az előző, Emmer című instrumentális szerzeményeket tartalmazó cédé után” – fogalmaz.

Emmer Péter-1

Nyitott a klasszikus zene felé

Emmer Péter közben tanít és tanul. „Komolyzenét tanulok hat éve a nagytapolcsányi konzervatóriumban, ahol többek között J.S. Bach, Mauro Giuliani, Matteo Carcassi és sok más zeneszerző műveit játszom klasszikus gitáron. Az utolsó félévem van hátra, a végzős koncert, illetve a diplomamunkám megírása és megvédése. A komolyzene nagy nyugalmat és hatalmas koncentrációt igényel. Komáromban a Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskolában tanítok klasszikus és elektromos gitárt. Igyekszem átadni az alapokat, amik ehhez kellenek, a többi nem csak rajtam múlik. Nem elég a tehetség, ehhez szorgalom is kell” – sorolja.

Új albumán tíz dal szerepel, a Mindent vagy semmit a legkeményebb, a hatalom arroganciájáról szól. Az Értjük egymást szövege szerint próbálnak bennünket nevelgetni, de mi politikusok nélkül is megértjük egymást. Az áldott legyen lassú szám, az emberségről szól. A Kék világ poénos dal a facebookról. A Harmónia-díjas Végtelen út egy ember története, aki keresi, de nem találja az útját, és tanácsokat sem fogad meg. A Kezeket fel című dal arról mesél, hogy a zene mindenen átvezet. Az utolsó dal című számban olyan dalról énekel, amely csak néhány percig él. A Félúton egy negyvenes éveinek a közepén járó ember dilemmáit foglalja össze. Az Élj a mának belevaló rock nóta. Az Inflagranti pedig az album egyetlen instrumentális szerzeménye.

Emmer Péter-2

Tavasszal indul a turné

„Zombori Atus dobol a cédén, a Végtelen útban Varjú Attila üti a dobokat, Vermes Gábor basszusgitározik, Szabó Károly billentyűzik, Sipos Dávid pedig a Kék világ című számban szaxofonozik” – sorolja a zenészeket, akik stúdiójában, az Emmer Stúdióban játszották fel a zenei alapokat.

„Azért lett Memento az album címe, mert van mire emlékeznem és emlékeztetnem. A gondolatvilágom köti össze a dalokat, ennyi a koncepció. Dallamos, rockos lemez lett, itt-ott dzsesszes és egyéb zenei beütésekkel. Hogy tanít-e, elgondolkodtat-e, elandalít-e az anyag, rábízom a hallgatóra. Tavasszal turnéra indulunk. Vermes Gábor helyett, aki fél évre külföldre szerződött, Péter Tamás basszusgitározik majd a színpadon, a többiek azok lesznek, akikkel az albumot feljátszottuk. Még minden szervezés alatt áll, mihelyt lesznek időpontok, szólok” – ígéri a zenész

51170889_1335510776591729_1466296397425803264_n

Emmer Péter közben ismét zenét ír a Dramaťák színjátszó csoport új előadásához, amely ezúttal egy mesejáték lesz. Folyamatosan készülnek a dalok. Végül elárulja, élvezi, ahogy a színpadon felépülnek a jelenetek, és megszólalnak a szerzeményei.

(bárány)

Top