Elismerés a rendszeres véradóknakMúlt csütörtökön a Szlovák Vöröskereszt és a komáromi kórház hematológiai osztályának közreműködésével a város a legaktívabb komáromi véradókat fogadta a Tiszti Pavilon dísztermében.

A járványügyi előírások miatt csak azok kapták meg személyesen a rendszeres véradásért adományozott elismerést, akik a legmagasabb érem fokozatokat, így a Janský-érem arany (nőknél 30, férfiaknál 40 véradás) és gyémánt (nőknél 80, férfiaknál 100 véradás) fokozatát, továbbá a Kňazovický-plakettet (nőknél 80, férfiaknál 100 véradás) kapták. Jelen volt Zácsik Ernő is, aki a komáromi rekorder, több mint 120 alkalommal adott vért.

A díjazottakat Németh Károly, a vöröskereszt komáromi szervezetének vezetője mutatta be, majd Bauer Radi Enikő, a kórház hematológiai osztályának főorvosa adta át az érmeket. Keszegh Béla polgármester pedig a város ajándékait nyújtotta át, kiemelve, a mostani nehéz időkben különösen fontos az önzetlen segítség és a jó példák, mivel egy véradással akár három embernek is segíteni tudnak.

A vöröskereszt és a város a bronz és ezüst fokozatú véradókat is kitünteti, ők egyénileg kapják meg az elismerést és az ajándékot. Bronz szintű Janský-elismerésből (10 véradás) 43 polgár, az ezüst szintűből (20 véradás) pedig 14 komáromi lakos részesült ebben az évben.

(d)

Top