Elindult a színházi és kulturális ősz2006-ban indult útjára a Gútai Színházi és Kulturális Ősz elnevezésű rendezvénysorozat, mely az elmúlt években egyre bővülő kínálattal szórakoztatta a város lakosságát. Lesz sok színházi előadás, nagyoknak és kicsiknek is, táncbemutató és zenés programok, de például a kézis lányok és focista srácok is egy szórakoztató vetélkedőben csapnak össze.

gutai

Az idei programsorozat fő helyszíne a gútai Városi Művelődési Központ, de a másutt megrendezésre kerülő műsorok is a VMK közreműködésével zajlanak. Mayer János, a gútai VMK igazgatója elmondta, örül annak, hogy több olyan szervezet, polgári társulás is bekapcsolódik a szervezésbe, melyek meghatározó szerepet játszanak a város kulturális életében.

„Két rendezvény már a hátunk mögött van, ugyanis október 11-én a szlovák ajkú lakosoknak kedveskedve Nyitrára invitáltuk őket az Andrej Bagar Színház egyik darabjára. Egyébként ez az egyetlen olyan program, amelyet nem a városban rendeznek, de része a kulturális ősznek. Október 15-én, vasárnap este hat órakor pedig a budapesti Pódium Színház vendégszerepelt Harsányi Gábor Édes alkony című zenés vígjátékával“ – mondta el Mayer János, mielőtt rátért volna a jövőbeni programok ismertetésére.

A következő őszi rendezvényre október 17-én, kedden kerül sor, amikor a besztercebányai Hotel Maria Színház két produkcióját is láthatja a közönség. Délelőtt a Maruskáról és a 12 hónapról című mesejátékot adják elő, majd A csősz felesége című darab következik.

Október 25-én, szerdán Soltész Rezső ad koncertet a színházteremben, az Ajándék a nyugdíjasoknak az idősek hónapja alkalmából program keretén belül.

soltesz_rezso

Október 27-én, péntek este hat órakor pedig az Avant O.Z. táncelőadása során versenykoreográfiákat mutatnak be.

Október 29-én, vasárnap délután négy órakor a helloSzínház szervezésében A nagyidai cigányok című zenés darabot tekinthetik meg a nézők a Csavar Színház előadásában.

November 7-én, kedden délelőtt a budapesti Pódium Színház a Szülinap Aprajafalván című zenés mesejátékkal kedveskedik a gyerekeknek.

November 10-én egész napos ünnep kezdődik a városban, ugyanis ezelőtt 50 évvel nyilvánították újra várossá Gútát. Fotókiállítás, emléktábla-avatás, filmvetítés, a város díjának az átadása, és este hattól csattanóként a budapesti Duna Művészegyüttes szerepel a nagyközönség előtt.

November 13-án a gútai VMK presszójában Lampl Zsuzsanna legújabb könyvének bemutatójára kerül sor.

November 18-án a Köz-Ért Polgári Körök rendezésében az első gútai ifjúsági batyusbál zajlik, ahol DJ Čeku lesz a zenefelelős.

November 19-én a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház szerepel a kulturális ősz programjában, mégpedig A tündérlaki lányok című darabbal.

November 26-án, vasárnap este 5 órai kezdettel az Alma Art PT és a VMK közös rendezésében a Gútai Lírát, az amatőr táncdalénekesek hagyományos versenyét tarják a színházteremben.

December 1-jén pedig a Cool Club Slovakia Polgári Társulás és a gútai VMK közös produkciójában a Nők versus Férfiak lépnek a színre. A szórakoztató vetélkedőműsorban most a kézis lányok és focista srácok mérik össze tudásukat, képességeiket egy kicsit másképp.

„A felsoroltakon kívül is számos kísérőrendezvény, kiállítás, lakossági könyvbörze színesíti a 12. alkalommal megrendezésre kerülő színházi és kulturális őszt. Remélhetőleg a bőséges kínálat közepette mindenki megtalálja a számára megfelelő programot és kellemes élményekkel gazdagodva gondol vissza majd az idei rendezvénysorozatra“ – zárta szavait a VMK igazgatója.

Pint Sándor

Top