Éjszaka az Ipariban ötödik alkalommal

Komárom. A Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola február 29-én délután hat órától este tízig ismét megnyitja kapuit azok előtt, akik szívesen benéznének: mert érdeklődnek az Ipari képzései iránt, de nem jutottak el a nyílt napokra, mert nem hiszik el, hogy valóban el lehet tévedni ebben a hatalmas épületben, nosztalgiáznának a régi tablókat nézegetve gyerekeikkel vagy unokáikkal, vagy szívesen beszélgetnének volt tanáraikkal, egykori osztálytársaikkal.

„2015-ben szerveztük meg az első Éjszakát, majd azt követte még három rendezvény, az idei az ötödik alkalom, hogy iskolánk az esti órákban is látogatható lesz – mondja Vetter János, az intézmény igazgatója. – Kettős célunk van az Éjszakával: egyrészt a Nyílt Napok munkaidőn kívüli alternatívája, hiszen bemutatjuk a szaktantermekben, műhelyekben, laboratóriumokban folyó munkát. Másrészt több mint húsz helyszínen olyan dolgokkal is találkozhatnak az érdeklődők, amelyekkel csak ilyenkor tudnak – nem kimondottan ’iparis’ szakköri tevékenységekbe is be lehet lesni, kiállításokat szervezünk, például a 70 éves jubileumra készült, az elmúlt hetven évet fölelevenítő fotó- és régi tanszergyűjtemény is állandó helyet kapott az iskola folyosóján. Az általános tantárgyakat tanító kollégák is játékos feladatokkal várják az érdeklődőket. Idén a bemutatók és a szórakoztató programok között is lesz újdonság –ismét valamennyi generáció meg fogja találni az érdeklődésének megfelelőt.”

2024-ben is több mint két tucat helyszínen lehet majd betekintést nyerni az iskolában folyó szakmai munkába, például a leglátványosabb és legnépszerűbb 3D-s nyomtatás és a CNC forgácsolás bemutatókon felül robotizált hegesztő- és szerelőrendszerek működését is meg lehet majd nézni. Az elektrotechnika szak Fischertechnik modelleken való programozással és mikrovezérlőkkel irányított applikációk bemutatásával is készül, a műszaki informatika szak tantárgyait oktató kollégák szaktantermeiben többek között a diákok vállalataival, a gravírozással és a tízujjas gépelés elsajátításának első lépéseivel is meg lehet majd ismerkedni. A részletes programfüzet hamarosan megtalálható lesz az iskola honlapján és az esemény Facebook-oldalán is.

Petheő Boglárka

Top