Egyre több az újszülött

KOMÁROM. Idén fél év alatt 53 babával több született a komáromi kórházban, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A legtermékenyebb hónap június volt, amikor 89 újszülött látta meg a napvilágot.

ujszolottek

Az év első hat hónapjában összesen 417 gyerek jött a világra a komáromi kórházban, 213 kislány és 204 kisfiú, közülük 4 ikerpár is. „A leggyakoribb lánynevek az Anna, Bianca, Sofia, Zoé, Hanna és Natália voltak, míg a fiúknál a Dávid, Máté, Áron, Peter, Alex és Dominik voltak a népszerűek. Olyan ritka nevek is előfordultak, mint a Pilár, Priscilla, Chelsi, Chanel, illetve a fiúk esetében a Flavio, Chris és Nathan“ – mondta el a kórház újszülött osztályának főnővére, Bak Elvira.

Tavaly 819 baba született a kórházban, azelőtt 752. Dudás Viktor igazgató szerint az egyre emelkedő számok azt bizonyítják, a kismamák elégedettek a körülményekkel. Erről tanúskodik az is, hogy Nyitra megyében a komáromit értékelték a legjobb szülészetnek, miközben országos szinten a negyedik legjobb értékelést kapta. „A közeljövőben szeretnénk megszerezni a Baby Friendly Hospital (gyerekbarát kórház) minősítést, ami egyértelműen jelezné, hogy a kismamák és gyermekeik igényeinek kielégítése szülészetünk prioritásai közé tartozik“ – fűzte hozzá az igazgató.

(cs)

Top