Ebmustra LakszakállasonJúnius végén fajtatiszta és keverék kutyák szépségversenyét tekinthették meg az érdeklődők Lakszakállason. Nevező is szép számmal akadt, hiszen 22-en indultak a megmérettetésen.

A kutyabarátok sok házi kedvencet láthattak, szinte családtagnak számító kis ölebet, de akadtak nagy testű, házőrző kutyák is. Kivétel nélkül mindegyik megfelelt az egészségügyi vizsgálaton és számot tudtak adni a jól neveltségükről. Elmondható, hogy a Kutyajó amatőr ebszépségverseny a környék egyik legnépszerűbb kutyaszemléjének számít, ez egy olyan méretű amatőr verseny, amelyen az évek során sok kutyafajta megfordult már.

A szépségpróba szombaton reggel vette kezdetét. A jelenlevőket id. Csápai Vince főszervező, az ebszépségverseny ötletgazdája köszöntötte, majd ismertette a szabályokat. Ezt követően pedig minden kutya kategóriánként felvonult a kéttagú zsűri, valamint a szépszámú közönség előtt. Az idei megmérettetésen 9 kategóriában hirdettek győztest. Ezek szerint a keverék idős kanok versenyében a lakszakállasi Nagy Csilla kutyája nyert. Az idős szukák megmérettetésében az ugyancsak lakszakállasi Károlyi Olinka kutyája bizonyult a legjobbnak.

Kutyajó ebszépségverseny Lakszakállas

A papírok nélküli fajtatiszta kutyák versenyében a fiatal kan kategóriában a lakszakállasi László Fanni kutyusa lett az első, a fiatal szukák versenyében a lakszakállasi Cseh Vivien kutyáját látta a legszebbnek a zsűri. Az idős kanok versenyében a lakszakállasi Nagy Cyntia kutyája vitte el a pálmát. Ebben a kategóriában különdíjat is hirdettek, a nyertes a bogyai Csicsó Erzsébet négylábúja lett. Az idős szukák viadalában a lakszakállasi Nagy Vivien német juhász kutyája bizonyult a legszebbnek. Itt is kiosztásra kerültek különdíjak, melyben az ekeli Szedlák Liliána, a lakszakállasi Bartal Éva és Nagy Vivien kutyái részesültek.

Ezután következtek a törzskönyvezett ebek, ahol a fiatal kanok versenyének első helyét az apácaszakállasi Nagy Viktória francia bulldog kutyája érdemelte ki. A fiatal szukák megmérettetésében a csallóközaranyosi Bugrišová Gabriela újfundlandija nyert, míg a felnőtt kanok versenyében a lakszakállasi Kovács Andrea kutyája diadalmaskodott. A verseny abszolút győztese a csallóközaranyosi Bugrišová Gabriela lett fekete színű újfullandijával.

Végezetül elmondható, hogy id. Csápai Vince és csapata (Domonkos Zsuzsa, Bar-thalos Andrea, Tallósi Tímea, Csápai Mária és Lelkes Péter) egy, a maga nemében színvonalas ebseregszemlét hozott létre, s ezért mindenképpen dicséret illeti őket.

Pint Sándor

Top