Dunamente TDM: elkészült a logó

RÉGIÓ. A napokban elkészült a Dunamente turisztikai szervezet logója, amely az első lépés a térség közös arculatának kialakítása felé. Eldőlt az is, hogy ki lesz a Komáromtól Párkányig terjedő régió turizmusát koordináló csoportosulás igazgatója.

Tavaly év végén megalakult a Dunamente Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM). Párkányon és Komáromon kívül az alapítók között találjuk Izsa, Pat, Dunaradvány, Dunamocs, Karva és Muzsla községeket, valamint a turizmusban érdekelt pati strandfürdőt, a pati Wellness hotelt, a párkányi Vadas termálfürdőt és a komáromi Bandérium éttermet és panziót működtető vállalatot. A TDM jelentősége abban rejlik, hogy egy régió, a települések és vállalkozók összefogva hatékonyabban tudják ide csábítani a turistákat, ráadásul a turisztikai szervezet által gyakorlatilag garantált állami támogatások érkeznek majd.

Március 29-én a szervezet közgyűlést tartott a komáromi Bandériumban, ahol a pályázók közül egyhangúlag választották ki a TDM igazgatóját. A befutó a komoly szakmai tapasztalattal rendelkező Andraško Vince lett, aki 8 évig volt a pati Wellness hotel igazgatója, de előtte is a turizmus területén tevékenykedett vezető beosztásokban. Anyanyelve szlovák, de jól beszél magyarul és angolul, továbbá alapfokon németül és olaszul is.

„Igazgatóként az egyik legfontosabb küldetésem az lesz, hogy egy új és közös arculatot alakítsak ki a Duna menti régiónak Komáromtól Párkányig, melynek köszönhetően hatékonyabban tudjuk majd népszerűsíteni a región belüli turisztikai lehetőségeket és adottságokat. Célunk, hogy ismertebbé és a turisták számára vonzóbbá váljon a Duna menti térség, hiszen ez a magánszektor és a lakosság javát is szolgálná“ – nyilatkozta megkeresésünkre az új igazgató, aki rámutatott, állami támogatások érkezhetnek a szervezeten keresztül. Hangsúlyozta, a TDM-tagság egyértelmű előnyökkel jár, és más falvak és vállalkozások előtt is nyitva áll a kapu. Andraško Vince megjegyezte, az érdemi munka hamarosan elkezdődik, és a közeljövőben részletesebben is tájékoztat a tervekről és elképzelésekről.

TDM kepPárkány és Komárom polgármestere között a Dunamente TDM igazgatója, Andraško Vince

Már a március végi közgyűlésen is döntöttek a tagok egy lényeges, a Dunamente arculatával kapcsolatos ügyben – jóváhagyták a csoportosulás új logóját. Fontos szempont volt a régió kétnyelvűségének kiemelése, a változatos kulturális, gasztro- és egyéb élményekre utalva. A logóban megjelenik a Duna, felette a madár, ami a természetet és szabadságot jelképezi.

(csá)

Top