Drágul az idősotthon

KOMÁROM. Döntöttek a képviselők arról, hogy július 1-jétől megemelik az Ispotály utcai városi idősek otthonában a szolgáltatásért fizetendő díjat, illetve az általános érvényű rendeletben szabályozták azt is, hogy pontosan kik és milyen feltételek mellett nyerhetnek felvételt az intézménybe.

idosek-otthona-e1463641237255

Polgár Hedvig, az otthon tavaly kinevezett igazgatója közölte, jelenlegi bevételeik egyszerűen nem elegendőek a költségek fedezésére, ezért nincs más lehetőségük, mint megemelni a szolgáltatásaikért fizetendő illetéket. A vita során elhangzott, mindig fájó, ha drágulásról kell dönteni, de erre most szükség van.

A felszólalók mindegyike egyetértett abban, hogy helyes döntés volt a tavalyi igazgatócsere, azóta ugyanis jó irányban indultak el a dolgok az idősek otthonában. Ipóth Szilárd rámutatott, az otthonban alacsonyak a fizetések, miközben a kórházban olyan osztály is van, ahol 200 euróval többet keresnek az ápolók, ami könnyen eredményezheti azt, hogy az otthonban dolgozók váltanak, és elmennek a magasabb bér reményében. Azzal, hogy az illetékek emelkednek, lehetőség nyílik arra, hogy az otthon dolgozói valamivel többet keressenek. Elhangzott, az otthon lakói számára júliustól fejenként nagyjából 15 euróval drágul az illeték.

(d)

Top