Csőtörés miatt szünetelt a vízellátás

Pénteken csőtörés volt a komáromi víztorony közelében. Több órán át sem Komáromban, sem pedig a környező községekben nem volt vezetékes víz, estére azonban mindenhol helyreállt a vízszolgáltatás.

Ruman Patrik, a komáromi vízmű, a KOMVaK vezérigazgatója elmondta, pénteken a koradélutáni órákban több bejelentés is érkezett járásbeli lakosoktól, miszerint nincs vezetékes ivóvizük, illetve néhol csak csordogál. Mint mondta, egy tolózár meghibásodásáról már múlt szerda óta tudtak, ám nem ez, hanem egy pénteken történt újabb csőtörés okozta a vízszolgáltatás leállását. Ez a második csőtörés szinte ugyanazon a helyen történt, és emiatt a víznyomás nullára csökkent a rendszerben.

Hogy a lakosoknak minél kevesebb ideig kelljen nélkülözniük az ivóvizet, a KOMVaK munkatársai előbb a vízszolgáltatás helyreállítását kezdték meg. A Komáromtól nyugatra lévő községeket átmenetileg lekapcsolták a komáromi hálózatról Őrsújfalunál, és a bősi rendszerre csatlakoztatták. Ennek köszönhetően – miután már kisebb nyomás is elegendő volt – a péntek esti órákra már Komáromban és a várostól keletre fekvő falvakban is helyreállt a vízszolgáltatás. Ezt követően a csőtörés javításán kezdtek dolgozni, ám ez több napig is eltarthat, miután egy olyan záróelem is tönkrement, amelyet Horvátországból kell pótolni, és a hét elején érkezhet meg.

(cs)

Top