Cselgáncs: Beszámoló a gútai nagydíjról

Az előző hétvégén Gúta város nemzetközi cselgáncs diáknagydíja került megrendezésre. A városi sportcsarnokban összesen 4 ország 25 klubjának 208 versenyzője jelent meg, ami garantálta a küzdelmek magas színvonalát.  A nagydíjon a hazai klubokon kívül cseh, magyar és osztrák csapatok vettek részt. A küzdelmek délelőtt 11 órakor kezdődtek és délután 5-ig tartottak. Az erős mezőnyben a vendéglátók 12 induló versenyzője is remekül helytállt.

Eredmények:

Szabó Margaréta (32 kg) 1. hely, Tánczos Márton (30 kg) 1. hely, Szépe Zsolt (73 kg) 1. hely, Tóth Miklós Levente (34 kg) 2.hely, Bagita Csilla (36 kg) 3. hely, Gábor Zsombor Gulyás (55 kg) 3. hely, Czina Gergő (46 kg) 3. hely, Tornóczi Benedek 4. hely, Veronika Szabóová 4. hely, Márk Angyal 5. hely, Gubien Márk 5. hely

cselgancs
Idén először  az első  3 csapat is ki lett értékelve a nevezett versenyzők létszáma és az elért eredmények  összesített pontrendszere alapján.

A csapatverseny végeredménye:
1. Slávia STU Bratislava (98 pont), 2. JC. Pezinok (96 pont), 3. JUDO CLUB (90 pont), … 8. ŠK Kolárovo – JUDO (54 pont)

Kárpáthy Ernő, a gútai klub elnöke így vélekedett: „A hazai versenyzők teljesítményét pozitívan értékelem.  Mondhatnám úgy is, hogy a húzóemberek hozták a kötelezőt. Nem mindenki szerepelt az elvártnak megfelelően, de ilyen fiatal versenyzőknél ez előfordul.  Összességében a csapatversenyben elért 8. helyezéssel elégedettek lehetünk, de mindig van lehetőség a további javulásra.”

(KGD)

Top