Bringautak, kerékpártárolók épülnek Komáromban

Heteken belül indul a kerékpárút építése a Rákóczi utca déli oldalán, jó eséllyel szintén pályázati támogatásból épülhet meg az utca túloldalán is. Ugyancsak sikeres pályázat nyomán az összes városi alapiskolában biciklitárolókat és állványokat helyeznek ki. Őszre elkészülhet az a koncepció is, amely felvázolja, hogyan és merre építhető ki Komárom kerékpárút-hálózata.

Még tavaly nyáron derült ki, hogy Komárom 272 ezer eurós támogatást nyert el kerékpárút építésére a Rákóczi utca Ister áruház felőli oldalán – a meglévő járda bővítésével létesül bringaút, amely mellett a gyalogosoknak is jut hely. A Vág-hídtól a Kossuth tér sarkáig húzódó kerékpárút építése heteken belül megkezdődik, jó eséllyel őszre be is fejeződik – tudtuk meg Keszegh Béla polgármestertől. Hozzáfűzte, az utca másik oldalán is támogatásból épülhet meg bicikliút, az erre vonatkozó pályázat ugyanis elbírálás alatt áll, és pozitív döntés várható a régiófejlesztési minisztérium részéről.

Egy további szakasz tervei is elkészültek a közelmúltban, ami a fenti folytatása lenne: a Rákóczi utcától vezetne a kórházi kereszteződésig, ugyancsak járdabővítéssel. A város e szakasz megépítésére is pályázni fog, még a nyár folyamán benyújtja a támogatási kérelmet.

Készül az átfogó terv

Elképzelések már születtek arról, hogy a gázgyárig vezessen egy további szakasz, valamint egy leágazással a Cirill-Metód körforgalomtól a volt Priorig. A kórházi kereszteződéstől a vasútállomásig ugyancsak tervben van bringaút, ám ezen a szakaszon – mivel a Petőfi utca és a járdája sem elég széles – felmerült, hogy előnyösebb lenne, ha az itteni négyemeletes lakóház mögött vezetne.

Pont ezekre a felmerülő problémákra adhat választ az a koncepció, mely egy kerékpárút-hálózat megtervezését és megvalósítását vázolná fel – figyelembe véve az egyes utcák és lokalitások adottságait, a szóba jöhető lehetőségeket, hogy hol, milyen módon lehet kerékpárutat kialakítani. Ez a koncepció őszre készülhet el – az önkormányzati képviselők idén áprilisban 15 ezer eurót hagytak jóvá erre a célra.

Kerékpártárolók az iskoláknak

Egy további fejlesztés is hamarosan megvalósul, miután kiderült, a közlekedési minisztérium csaknem 30 ezer eurónyi támogatást nyújt a város pályázata nyomán: ebből fedett kerékpártárolókat és állványokat építenek az összes városi fenntartású alapiskolában. Konkrétan az alábbiak szerint:

• Munka Utcai Alapiskola – 2 új kerékpártároló kiépítése 3-3 új állvány kihelyezésével, mindkettő 5-6 kerékpár elhelyezésére alkalmas, továbbá 15 különálló kerékpárállvány kihelyezése
• Jókai Mór Alapiskola – 1 kerékpártároló kiépítése 6 új bicikliállvánnyal 10-12 kerékpár elhelyezésére
• Eötvös Utcai Alapiskola – 6 kerékpárállvány kihelyezése 12 kerékpár számára
• Komenský Utcai Alapiskola – 4 új kerékpártároló 10-12 kerékpár elhelyezésére
• Határőr Utcai Alapiskola – 30 új bicikliállvány kihelyezése, 60 kerékpár számára
• Rozmaring Utcai Alapiskola – kerékpártároló kiépítése 3 új bicikliállvánnyal 5-6 kerékpár elhelyezésére, továbbá kerékpártároló kiépítése 6 új állvánnyal, 10-12 kerékpár elhelyezésére.

A projektben szereplő infrastrukturális elemek az iskolák igényeinek felmérése után kerültek a pályázati anyagba.

„Több fejlesztés célozta az elmúlt időszakban azt az elképzelést, hogy minél többen kerékpározzanak Komáromban“ – hangsúlyozta a polgármester, hozzáfűzve, a hamarosan megvalósuló és az említett tervezési szakaszban lévő fejlesztések is ezt a célt szolgálják. „A cél az, hogy valóban egy környezetbarát alternatív közlekedési formává váljon a kerékpáros közlekedés. Például, hogy Őrsújfaluról, vagy éppen Gadócról valaki gond nélkül betekerhessen a központba, mondjuk egy félelektromos kerékpárral. Ezáltal olcsóbban, környezetkímélő módon, és akár még gyorsabban is megtehesse ezt az utat, mint azok, akik csúcsidőben a dugóban állnak autójukkal. Nyugat-Európában ez már bevett gyakorlat“ – nyilatkozta Keszegh Béla, hozzátéve, természetesen az autós közlekedési helyzet megoldását is szeretnék előmozdítani, ám ebben az állam szerepe megkerülhetetlen, egy elkerülő út megépítése nélkül pedig nem lesz nagy előrelépés.

(cs)

Top