Bor és jazz a bástyák alattKOMÁROM. Nemcsak a belvárosban rendeznek igényes programokat nyáron, a VI-os bástya is megtelhet élettel. Minőségi zene, borok és kikapcsolódás a bástyák alatt.

P_20160630_144432 copy

Az erődrendszer bástyái közül a VI-os bástya az egyetlen, amely nincs magánkézben, és viszonylag jó állapotban van. Itt található a Castello szórakozóhely és a Duna Menti Múzeum lapidáriuma is. A 2014-ben alakult Komáromi Városszépítő Egyesület azt tűzte ki célul, hogy saját forrásokból fesztiválhelyszínné, egy pihenő-relaxációs zónává fejleszti a kihasználatlan teret. Adott ugyanis egy 600 m2-es koncerttér, mely eddig kihasználatlan maradt. A nyári hónapokban azonban újra megtelhet élettel a bástya.

A Komáromi Nyár rendezvénysorozat keretén belül, „Bor és jazz a bástyák alatt” címmel július 16-án a komáromi születésű Hodek Dávid dobos és Radics Gigi biztosítja a felhőtlen szórakozást egy kétszer 50 perces koncerttel. Augusztus 20-án pedig Magyarország vezető jazz-zenekara, a Sárik Péter Trió és Szőke Nikolett lép fel a bástya tövében, szintén egy kétszer 50 perces műsorral, melynek során majd a közönség is kérhet dalokat, miközben borokat kóstol és szórakozik. Belépőket a Friends Gift Shop&Café kávéházban és a Klapka téren található Bottékában vásárolhatnak az érdeklődők, a 8 eurós jegyárba egy pohár bor is beletartozik.

(sza)

Top