Bölcsőde épül Izsán

Közel 740 ezer euró vissza nem térítendő támogatást hagyott jóvá a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium egy új bölcsőde építésére Izsán.

Látványterv

A község pályázatának összértéke 775 ezer euró, amely már tartalmazza az önrészt is. A 20 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde a terveik szerint a Döme Károly Alapiskola és Óvoda területén, zöldmezős beruházásként épül fel. Korábban a település a magyar kormány Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programja keretében mintegy 90 ezer eurós támogatást kapott az anyaországtól, aminek köszönhetően tavaly fejeződött be az alapiskola és óvoda bővítése-korszerűsítése. Egy tornatermet építettek a már meglevő oktatási intézményhez, kicserélték nyílászárókat, szigetelték a falakat és a tetőt. Bölcsőde eddig nem működött Izsán, azonban a minisztériumi támogatásnak köszönhetően, várhatóan már 2021-ben a legkisebbek elhelyezésére is lesz lehetőség a községi fenntartású bölcsődében.

A szerződéskötés után 45 napon belül kell kiírni a közbeszerzést. Még idén szeretnék lerakni az alapokat, majd a téli hónapok után, jövőre folytatnák az építkezést az 500 négyzetméteres területen. Az átadást jövőre tervezik. A falu vezetése bízik benne, hogy ezzel is hozzájárulhatnak az ifjú párok szülőfalujukban maradásához, a születések számának növekedéséhez, és ezzel összefüggésben az óvodások és alapiskolások létszámának emelkedéséhez is.

(miriák)

Top