Bilič: egy igazi családot alkotunk

Siniša Bilič Szlovéniában látta meg a napvilágot, 7-8 éves korában pedig focizni tanult, miközben kickbox edzésekre is eljárt. 14 éves volt, amikor hirtelen megnőtt, ekkor pedig szülei elvitték a ptuji kosárlabdacsapat edzésére. Onnantól kezdve pedig nem volt megállás. Pár évvel később már a Geoplyn Slovan Ljubljana csapatában játszott, ami Szlovénia egyik legjobb gárdájának számított. 22 évesen került Komáromba.

kosarlabda_bilic

• Miért pont Komárom?

– Nagyon megtetszett az itteni atmoszféra, ráadásul Hugó személyében egy nagyon ambíciózus csapatvezetőt ismertem meg. Szeretem ezt a várost, sok barátra tettem szert, jól érzem magam itt.

• Egy év után mégis váltottál…

– Így van. Léva akkor Csehszlovák ligát játszott, és úgy éreztem, az előrelépés lesz számomra. Sajnos lesérültem, és fél évet ki kellett hagynom. A rehabilitációk után Nyitrára kerültem, onnan pedig ismét Komáromba vezetett az utam. Azóta is itt vagyok, és piros-fehér mezben már az ötödik szezonomat kezdem el.

• Nem zavar, hogy a csapat fele minden évben kicserélődik?

– Az igaz, hogy évente nagy a jövés-menés, de egy alap mag mindig megmarad. Most is igy volt, akik pedig csatlakoznak, azok gyorsan adoptálódnak. A tréningek miatt minden nap kétszer is találkozunk, de gyakran járunk kávézni, szórakozni együtt, tehát mondhatjuk, hogy egy igazi családot alkotunk. Egyébként Hugónak mindig jó szeme volt a játékosok terén, főleg ami az amerikaikat illeti, így emiatt most sem aggódom.

• Milyen célt tűztél ki az új szezonra?

– Természetesen azt, hogy ismét a döntőbe jussunk, de minimálisan a legjobb négy közé szeretnénk kerülni. Ugyanakkor az Alpok-Adriában is nagyon jó csapatok lesznek, ezért ez egy nagyon jó erőpróba lesz. Ráadásul itthon játszhatunk a közönség előtt, az pedig nagyon sok előnnyel jár.

• Beszélgessünk a magánéletedről. Hogy néz ki az étrended?

A barátnőm nagyon sokat főz nekem, de főleg csirkét és rizst eszem. Szeretem a gulyást, de a juhtúrós galuskát is szívesen megeszem. A kofolát és a víneát ugyanakkor nem kedvelem, de egyébként sem fogyasztok cukrozott üdítőket. 3-4 liter vizet viszont minden nap megiszom.

• A szabadidődben mit csinálsz?

– Leginkább alszom, de a barátnőmmel Budapestre, Győrbe, vagy éppen Pozsonyba járunk lazítani. Igazából nincs nagyon idő a szórakozásra, mert gyakran vannak meccseink. A bajnokság alatt pedig a csapat a legfontosabb.

• Filmek? Zene?

– A kedvenc színészem Denzel Washington, szinte az összes filmjét imádom. Ami pedig a zenét illeti, otthon balkáni muzsikát hallgatok, de a szlovák, magyar zenére és az amerikai rappre is vevő vagyok. Egyébként imádom a sorozatokat, amikor csak módomban áll, ezeket nézem.

• Mit üzensz a szurkolóknak?

– Nagyon várom az új szezont, és mindent elkövetünk azért, hogy a szurkolók boldogok legyenek. Remélem, hogy idén is úgy bíztatnak majd minket, ahogy eddig is, mert ez nagyon sokat jelent nekünk.

(kgd)

Paulík: az utolsó 5 év legjobb szlovákiai csapata lettünk
Top