Beszámoló a litvániai Európa-bajnokságról

Hosszas felkészülés előzte meg az idei Európa-bajnokságot. A csapat két autóval indult el (versenyzők, szurkolók, fotós) és 20 órányi utazás után meg is érkezett a régi fővárosba, Kaunasba. Pénteken csak mérlegelés volt és regisztráció, majd egy kis séta a városban. A megérdemelt pihenés után másnap, azaz szombaton következett a megmérettetés.

A versenyen 23 ország legjobbjai mérték össze tudásukat. A csapat az Eb-re már az év elején megkezdte a felkészülést. Voltak Horvátországban, és Magyarországon, továbbá ők is rendeztek három felkészülő versenyt Ekelen, Ekecsen és Nagymegyeren. A gárda külön edzéstervvel készült, ezt a felkészülő versenyek kiváló eredményei is tükrözték. Az első nap Trenčík Nikolas (Keszegfalva) és Bajcsi Adrián (Ekecs) képviselték a Seishin Karate Klubot és Szlovákiát. Nikolas egy ukrán ellenféllel szemben kezdett, aki fizikálisan erősebb volt, és a mérkőzés végén bírói döntéssel jobbnak is bizonyult. Később Adrián következett, ő is egy kemény ellenfelet kapott. Eleinte a bolgár srác dominált, majd Adrián fordított, de sajnos a mérkőzés végére megint felülkerekedett az ellenfél, így ő is bírói döntéssel maradt alul.

Másnap az U22-es lányoknál Hupian Kristína (Keszegfalva) lépett tatamira. Az első ellenfele egy litván lány volt, akit fölényesen vert. Később a tavalyi Európa-bajnokkal kellett megküzdenie, és annak ellenére, hogy kiválóan helytállt, sajnos a győzelem nem jött össze. Ellenfele később a dobogó legfelső fokára állhatott fel, és újra Európa-bajnok lett.

(KGD)

Top