Átadták a helytörténeti gyűjtemény épületét

Neszmély. A határon átnyúló projekt által a magyarországi Neszmélyen felújításra került a helytörténeti gyűjtemény épülete, kiépült egy fedett kerékpáros pihenőhely és a hozzá tartozó parkoló, valamint nem utolsó sorban egy játszótér és a korábbi terveknek megfelelően a meglévő közpark fejlesztése is.

Az átadó ünnepségre 2019. december 2-án került sor. Ünnepi beszédet mondott Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő. A megjelenteknek igét hirdetett Valkiné Guthy Éva lelkész és Milus Ferenc plébános.

Ezt követően Janovics István polgármester tartott beszámolót az építkezésről, és elismeréseket adott át a kivitelezők és menedzserek számára.

Megköszönte Keszeg István polgármesternek, hogy részt vesz a Határon átnyúló Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program keretén belüli “Hagyományőrzés Martos és Neszmély településeken” című projekt megvalósításában (kód: SKHU/1601/1.1/226).

Az ünnepség után a helytörténeti kiállítás épületében forralt borral, teával és süteménnyel várták a szervezők a megjelenteket, miközben a neszmélyi zumbások adventi műsorral kedveskedtek.

Top