Átadják a főteret

December 2-án megkezdődik az adventi időszak, több településén is programokkal készülnek. A magyarországi Neszmélyen vasárnap 16 órától duplán ünnepelnek a település lakói, mert ekkor adják át a Határon átnyúló Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program keretében elkészült Fő teret. Emellett az első adventi gyertyát és a díszkivilágítást is felkapcsolják. A műsor után a helytörténeti ház előtti téren adventi vásárt tartanak.

Neszmély község önkormányzata partnereivel, a szlovákiai Martos községgel és Via Nova ICS szervezettel együttműködve részt vesz az ERFA által finanszírozott, Határon átnyúló Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program keretén belüli “Hagyományőrzés Martos és Neszmély településeken” című projekt megvalósításában (kód: SKHU/1601/1.1/226).

A két település elsősorban a környezetvédelmére és az idegenforgalomra, a tradicionális népi kultúra megőrzésére fókuszál. A projekt konkrét tervei közt többek között ezért is szerepel az idegenforgalmi lehetőségek kínálatának bővítése, a helyi vendéglátók képzése, az infrastruktúra kiépítése, közös tájékoztató brosúrák kiadása.

Top