Áron a járás, Liza a város első babája

Nemesócsa/Komárom. Ferenczi Áron és Adamek Liza az új esztendő első babái, mindketten a komáromi kórházban látták meg a napvilágot. Áron a Komáromi járás első újszülöttje lett. Magyarics Dezső polgármester a Deltának elmondta, először fordult elő, hogy Nemesócsán született a Komáromi járás első babája.

Ferenci Áron NemesócsaA nemesócsai Ferenczi Áron a Komáromi járás első babája 2019-ben

Ferenczi Áron január elsején született 3270 gramm súllyal, 49 centiméter magassággal. Édesanyja, Riflik Beatrix és édesapja Ferenczi Erik már nagyon várták. A babát és édesanyját a komáromi kórház újszülött osztályán meglátogatták Magyarics Dezső, Nemesócsa polgármestere, valamint Bölcs Zsuzsanna és Fábik Gabriella, az ottani szociális bizottság tagjai. A gratulációk és a jókívánságok mellett ajándékutalvánnyal ajándékozták meg a családot.

Komi-babi-2Mamoun A.M. AMR főorvos, Miroslav Jaška kórházigazgató, Adamek Dániel és Adamek Anita kislányukkal, Varga Tamás alpolgármester és Keszegh Béla polgármester

Adamek Liza január 2-án, 5 óra 33 perckor jött a világra. Súlya 2350 gramm, magassága 46 centiméter volt. Komárom első idei újszülöttjét és édesanyját Anitát – akit édesapja, Dániel és kistestvére, a három­éves Áron várják haza – múlt csütörtökön meglátogatta Keszegh Béla polgármester és Varga Tamás alpolgármester. Virágcsokrot és 500 euró pénzadományt vittek a családnak. Az eseményen megjelentek Miroslav Jaška kórházigazgató és Mamoun A.M. AMR, a szülészeti osztály főorvosa is.

Adamek Liza KomáromAdamek Liza, a 2019-es esztendő első komáromi újszülöttje

A komáromi kórház szülészeti osztályán tavaly 891 gyermek jött világra.

(bj)

(Cikkünk a Delta január 8-i számában jelent meg.)

Kapcsolódó cikkeink:

Horgolt polipocskák a babáknak

A komáromi szülészet a legjobb

Top