Aranyérmes a komáromi röplabdacsapat

Megnyerte a Privigyén megrendezett Szlovák Kupát a komáromi Spartak VKP férfi röplabdacsapata, ezzel sporttörténelmet írt.

sp2015_komarno_zlato_vv

Az elődöntő – Február utolsó napján csapott össze a komáromi gárda a privigyeiekkel, és egy szenzációs mérkőzést követően be is jutott a Szlovák Kupa döntőjébe. A Spartak így visszavágott a pár héttel ezelőtt, saját otthonában elszenvedett vereségért.

Spartak VKP Komárom – VK Prievidza 3:2 (25:15, 15:25, 23:25, 25:17, 19:17)

Az ellenfelet több szlovák, és venezuelai válogatott erősítette, éppen ezért is könyvelhető el hatalmas sikerként a komáromiak győzelme. A majd kétórás összecsapáson jól kezdtek a Duna-partiak, és a simának mondható első szett után joggal várhatták a hasonló folytatást. Ez viszont elmaradt, hiszen az ellenfél pontosan ugyanakkora pontaránnyal egyenlítette ki a találkozót. Ekkor már érezhető volt, hogy a történet mégsem lesz olyan egyszerű. Ráadásul a harmadik játszmát is a privigyeiek nyerték, de úgy tűnik, elég sok energiát használtak fel ehhez, hiszen ahelyett, hogy a negyedik szettben (kihasználva a lélektani előnyt) pontot tettek volna a mondat végére, elég simán elvéreztek. Következhetett a mindent eldöntő utolsó felvonás. Helyszíni beszámolók szerint a nézők közül sokan lerágták a körmüket, végül aztán szemtanúi lehettek, ahogy Daniel Oravec együttesét éppen az ellenfél egyik legjobbja lövi a fináléba. Kervin Pineura szervált, de labdája vonalon kívül ért földet. A párharc kimenetele a fejekben dőlt el, a Spartak játékosai bírták jobban cérnával, és a kemény munka gyümölcseként be is jutottak a döntőbe. Döntő – A két csapat vasárnap este fél hétkor feszült egymásnak. Az első szettben a szlovák Extraligát toronymagasan vezető eperjesi gárda nem igazán tudta a lépést tartani a szemmel láthatóan feltüzelt állapotban röplabdázó komáromiakkal.

A döntő – A két csapat vasárnap este fél hétkor feszült egymásnak. A komáromiak rendkívül kiélezett küzdelemben győzték le a szlovák Extraligát toronymagasan vezető eperjesi csapatot.

Spartak VKP Komárom – VK Mirad PU Prešov 3:2 (25:22, 20:25, 25:21, 22:25, 28:26)

Az első szettben a Duna-partiak hamar kidolgozták 5 gólos előnyüket, és ezt meg is tartották. Végül a négy játszmalabdából a harmadik össze is jött. A második felvonásban már sokkal jobban játszottak az eperjesiek, gyorsan el is húztak, és ki is egyenlítették a párharcot. Úgy látszik, Daniel Oravec mester ekkor valamit igencsak jól kifundált, hiszen a harmadik játszmát ismételten a komáromiak nyerték, így már csak egy karnyújtásnyira volt a kupa. A negyedik körben fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva szerezték a pontokat. Szemmel láthatóan mindkét fél nagyon óvatos volt, hiszen minden egyes mozdulatnak nagyon nagy volt a jelentősége. Az utolsó percekben viszont a bajnoki listavezető volt a pontosabb, ezért jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma. Egészen 6:6-ig együtt volt a két csapat, ekkor egy nagyon szerencsés komáromi szervát követően a Spartak némi előnyre tett szert, de 13:13-nál ismét egál volt. Később Komáromnak kilenc (!) meccslabdája is volt, és mivel az utolsót értékesítette is, ezzel teljesen megérdemelten lett szlovák kupagyőztes. Ezzel a csapat helyi sporttörténelmet írt.

Top