Akár nyolc játékos is érkezhet a kiesés elől menekülő radványiakhoz

A dunaradványi futballklub a 2016/17-es szezon indulása előtt az utolsó pillanatban szembesült azzal, hogy lehetősége nyílik egy osztállyal feljebb, a hatodik ligában folytatni a pontvadászatot. A csapatot mindez felkészületlenül érte, ennek ellenére a radványiak éltek a lehetőséggel. Ugyanakkor jelenleg sereghajtóként a kiesés ellen kénytelenek harcolni, így kérdőre vontuk Fodor Attila elnököt, aki egyben a település alpolgármestere is.

– Félidőben az utolsó helyen álltok, mindössze 4 ponttal. Erre számítottatok, amikor elindultatok a hatodik ligában?

Őszintén megmondom, igen. Teljes mértékben erre számítottunk, hiszen a szezon előtt két héttel szembesültünk a lehetőséggel, hogy egy osztállyal feljebb focizhatunk. Annak ellenére vállaltuk be a dolgot, hogy már akkoriban is jól tudtuk, hogy a csapatunkból kilencen távoznak.

– Miért ment el ennyi játékos?

Egyrészt Szentpéternek B csapata is lett, többen oda tértek vissza, aztán egészségügyi problémák is adódtak, de néhányan egyszerűen csak befejezték a pályafutásukat.

fodorattila

– Miért vállaltátok be mégis?

Mindig is az volt a célunk, hogy egy osztállyal feljebb játszhassunk, így nem mondhattunk nemet. Ennek ellenére nem csoda, hogy így alakult az ősz, de tavasszal mindenképpen megpróbáljuk a lehetetlent, vagyis a bennmaradás elérését.

– Milyen erősítéssel számoltok?

Hét játékos egészen biztosan érkezik, további kettő még kérdéses.

– Az érkezők mekkora segítséget jelentenek?

Hat játékos például Marcelházáról jön ide, közülük négyen az ottani A csapat keretének tagjai voltak. Azt el kell mondanom, hogy az egész őszt edző nélkül játszottuk végig, de tavasztól Hallman László irányítja a csapatot. Főleg neki köszönhető az érkezők névsora, de cserekapusként is számítunk rá.

– Hogy zajlik a felkészülés?

Január 10-én kezdtünk, heti három edzéssel. Terveztünk felkészülési mérkőzéseket is, de a pályánk alkalmatlansága miatt ezek eddig elmaradtak. Most viszont Pattal már mindenképp összecsapunk, utána pedig kétszer is játszunk a marcelháziak második csapatával. A főpróba Szentpéteren lesz, az ottani fakóval is játszunk egy felkészülési mérkőzést.

– Mik az elvárások tavaszra?

Nincs más választásunk, csak a menekülés. Egyelőre csupán fél évben gondolkodunk, és ha elérjük a céljainkat, akkor tovább tudunk lépni. Minimálisan a 14. helyet szeretnénk elérni, az ugyanis szinte biztos bennmaradást jelent.

– Hogy viszonyulnak a radványi emberek a focihoz?

Lehet, hogy egy kicsit elment tőlünk a kedvük, de ezt meg is tudom érteni. Ugyanakkor azt gondolom, hogy minden lehetséges eszközt bevetettünk, hogy újra legyen miért kilátogatni a focipályára.

Top