Adalberta, Borsó és a HoppmarsallA legkisebb nézőknek ad sokat a Komáromi Jókai Színház új gyermekelőadása, a német gyermek- és ifjúsági író, Paul Maar Hoppláda című mesejátéka, amely barátkozásról, veszekedésekről, bocsánatkérésekről szól. Arról, hogy vigyáznunk kell saját világunkra és kapcsolatainkra.

Hoppláda-3

Két ládát látunk az erdő mélyén, bennük két manót. Adalberta nagyszájú, energikus, talpraesett manólány. Borsó bátortalan manófiú. Ugratásaik akár bohóctréfák is lehetnének egy jobb cirkuszban. A bonyodalmat a Hoppmarsall megjelenése okozza, a két manó mindenképpen a kegyeibe szeretne férkőzni. Akár a másikon való átgázolás árán is.

Jókai Ágnes m.v. előbb gonoszkodó Adalberta, végül igazi barát. A színművészeti egyetemista Béhr Márton kezdetben naiv, azután a szemünk láttára lesz a manólány erős szövetségese. A rosszfiú szerep Bernáth Tamásnak jut, aki ördögien manipulál. Hoppmarsall egyenruhájában (a díszlet és a jelmez a rendkívül kreatív Grosschmid Erik munkája) úgy fest, mint egy cirkuszi zenebohóc, a szó legjobb értelmében. A színészek láthatóan szeretik, a gyermekek érzik és értik az előadást.

Tóth Miklós m.v. rendező rengeteg feladattal látta el az apró társulatot, amely nagy kérdéseket boncolgat. Paul Maar valamennyi kérdésre választ ad darabjában. A kis nézők pedig úgy távoznak a szünet nélküli előadás után a színházból, hogy ez tényleg „fantasztamítikus” volt!

(bárány)

Top