A legjobbak között az Ipari SzakközépiskolaA tanulmányi eredmények értékelése alapján újra a legjobbak közt szerepel a komáromi Ipari szakközépiskola. Az intézményben az elmúlt időszakban több fejlesztés valósult meg, felszereltségét tekintve is az élvonalhoz tartozik.
iparikep
Az idei évben is elkészítette az oktatásügyi osztály a szakközépiskolák rangsorát, amelyben a komáromi Ipari újra a legjobbak közé küzdötte be magát. Az összesítésben szerepelnek a magán- és egyházi iskolák egyaránt, ami még inkább emeli az előkelő második hely rangját.

iparikep1
„Az iskolánkban jelenleg 21 osztályban zajlik az oktatás, amelyből 17 magyar tannyelvű. A siker az 55 fős tanári gárdának is az érdeme, amihez persze a tanulóink tehetsége és a megfelelő oktatási körülmények is szükségesek. Ugyancsak sikerként értékeljük azt a tényt is, hogy míg a legtöbb iskolában csökken a diáklétszám, az Ipari szakközépiskolában tartjuk az 560 körüli diáklétszámot“ – mondta el Vetter János igazgató.

iparikep2
Az intézményen belül folyamatos a fejlesztés, tavaly ablakokat cseréltek 40 ezer eurós összegben, utána pedig a szociális helyiségeket csinosították ki 60 ezres befektetéssel. Az iskola épülete mögött található sportpályán a napokban adták át a műfüves pályát, ami az eredményes sportolóknak ad még jobb feltételeket. „Örömmel mondhatom, hogy iskolánk felszereltsége a legjobbak közé tartozik nem csak a régióban, de országszerte. Ezt nem csak mi állítjuk, de az ide érkező kollégáktól is ezt halljuk. A technikai képzésre jól felszerelt számítástechnikai termek, digitális táblák, táblagépek, de speciális kiegészítők is segítik a gyakorlatias tudás elsajátítását. A környéken talán csak nálunk dolgozhatnak a diákok 3D-s nyomtatóval“ – árulta el a részleteket az iskola igazgatója.

iparikep3
Az iskola vezetése fontosnak tartja, hogy a megszerzett tudás a mai kor igényeire reagáljon, használható tudást biztosítson, ami a legjobb lehetőséget biztosít az elhelyezkedéshez a munkaerőpiacon. „Ennek kapcsán építjük a kapcsolatot a cégekkel, több együttműködési szerződést írtunk már kisebb-nagyobb vállalatokkal, hogy a diákjaink a legnaprakészebb tapasztalatokat szerezzék meg“ – tette hozzá Vetter János.

(d)

Top