A legjobb négybe akarunk jutni!

A komáromi kosárlabdacsapat a döcögős kezdés után egyre jobb teljesítményt produkálva próbálja visszaküzdeni magát a tabella lehető legjobb pozícióiba. Richard Ďuriš edző számolt be az aktuális helyzetről.

– A csapat jelenleg az ötödik helyen tartózkodik. Bajnoki ezüstérmes csapat edzőjeként elégedett mindezzel?
Nem teljesen. A szezon elején több vereségünket is a sérüléseknek köszönhettük, Tomič és Cobb hiánya érezhető volt. Ennek ellenére az Alpok-Adria liga keretein belül Dečínben is győzni tudtunk, ez pedig nagy fegyvertény. Tomič visszatérése után stabilizálódott a játékunk, és végre megmutattuk, hogy el tudjuk érni a céljainkat.

– Mik ezek a célok?
A legfontosabb, hogy a bajnokságban bejussunk a legjobb négy közé.

duris

– Úgy gondolja, hogy ha ez összejön, akkor már bármi megtörténhet?
Komáromban évek óta tradíció, hogy a csapat bejut az elődöntőbe. Onnantól már négy győztes meccs kell az üdvösséghez, és általában apróságok döntenek. Ez lelkileg kisebb terhet jelent a játékos számára is, mint az, amikor a klub egy konkrét helyezést vár el tőlük.

– Mit gondol a közelmúltban elszenvedett, igencsak szoros vereségekről?
Léván, Pozsonyban, de a Kassa elleni hazai mérkőzésen is jobban alakulhattak volna a dolgok, de ezek a vereségek csak még több erőt adnak nekünk. A rájátszásban már nagyobb tapasztalattal, jobban összekovácsolódva fogunk játszani, a srácok ráadásul ezeket az eseteket kielemezték. Remélhetőleg megtanulták a leckét. Már Nyitrabányán is előjöttek azok a bizonyos biztató jelek, hiszen a drámai végjátékból mi jöttünk ki jobban.

– Hogy látja a közeljövőt?
Nemsokára itt a szlovák kupa végső felvonása, utána pedig még minden egyes csapattal a bajnokság keretein belül is megmérkőzünk. Örülök, hogy stabilizálódtunk, hiszen le tudtuk győzni Privigyét és Lévát is, utóbbi csapattal a kupában is összecsapunk. Remélem, sikerrel járunk és a komáromi közönség is elégedett lesz.

– Fiatal edzőként nagy lehetőséget kapott a komáromi klubtól. Hogy értékeli az eddigi teljesítményét?
Az Internél már szereztem némi tapasztalatot, de a cseh ligában is megfordultam, a Karlovkával pedig megnyertük az első ligát. Az sem mellékes, hogy játékosként 10 évet húztam le Pozsonyban. Persze, azért Komáromban be kellett illeszkednem, ez egy új környezet. Azt gondolom, hogy az emberek eddig elégedettek a munkámmal, annak ellenére, hogy azért néhány vereség meglehetősen fájdalmas volt. A tabellán még jobb helyen is állhatnánk, de optimista vagyok, és hiszek abban, hogy megfelelünk az elvárásoknak.

(basketliga.sk/Delta)

Top