A közösségi programokra fókuszálnak

GELLÉR. A csaknem 500 lakosú kisközség 1994-től lett önálló település, ekkor vált el ugyanis Bogyától. Az azóta eltelt időszak alatt számos beruházást, közösségi rendezvényt sikerült megvalósítaniuk. Természetesen ez elsősorban a helyi önkormányzat és a gelléri emberek összefogásának és hathatós segítségének köszönhető. Rácz Lászlót, Gellér első emberét a 2017-es tervekről kérdeztük.

ok Rácz László Gellér polgármestere

„Sajnos a tavalyi nem volt egy termékeny, sikeres év, főleg ami a falu életét illeti, ugyanis számos pályázatunkat visszavonták. Ami legfőképp fájó pont volt számunkra, az az óvoda felújításának a terve, melyet szintén visszavontak, s ezért nem valósulhatott meg, pedig szükség lenne a felújítására. Valójában az egész év folyamán tervdokumentációk előkészítését végeztük, reménykedve abban, hogy valamelyik célba ér, s megvalósíthatjuk. Továbbra is próbálkozunk az ilyen jellegű pályázatokkal, és árgus szemekkel figyeljük az újabb kiírásokat. Mint már említettem, a tavalyi év fő prioritását az óvoda felújítása jelentette. Ha az idei év folyamán sem lesz sikeres a pályázatunk, muszáj lesz fázisaiban felújítani az épületet, természetesen önerőből. Itt százezres beruházásról van szó, amit a falu költségvetése egy összegben nem bírna el. A másik fontos terv a szabadtéri színpad megépítése és pihenőpark létrehozása. Itt is a komolyabb összegek végett projektekben gondolkodunk. Megemlíteném a kultúrház előtti teret, melyet szintén szeretnénk felújítani, többek között azért, mert komolyabb esőzések során a kultúrház alagsorában mindig vendég az esővíz. Terveink között szerepel a temető halottasháza elé egy tetőrészt építeni, továbbá ugyanitt kialakítani egy nagyobb parkolót. Felújításra szorulnak a buszmegállók, valamint a főtér. Szóval tervekből van elég, de ezen elgondolások megvalósításához mindenképpen szükséges a pályázataink sikeressége.“

geller„Természetesen a hagyományos gelléri akcióink tervei is elkészültek. Ilyen például a helyiek népszerű borkóstoló versenye, a gyermeknap, a júliusi falunapi ünnepség, vagy az augusztusi horgászverseny, de megemlíthetném a nyugdíjasnapot, a GHT többi horgászversenyeit, a szervezet bálját, az ovibált vagy az évvégi szilveszteri bulit. Szeretnénk, hogy a társadalmi, kulturális és sportrendezvényeink alatt az emberek érezzék a közösség összetartó erejét“ – mondta zárszóként Gellér polgármestere.

Pint Sándor

Top