A következő idényben már a dobogó a cél

A KFC női labdarúgó csapata történelminek nevezhető szezonon van túl, hiszen a Duna-parti lányok először szerepeltek az országos másodosztályban, ráadásul rögtön egy szép eredményt értek el, hiszen a negyedik helyről egy ponttal lemaradva az ötödik pozícióban végeztek. Hajabács Gáborral, a csapat vezetőjével és egyben lelkével készítettünk rövid interjút a jelenről és a jövőről.

csajok

  • Hogyan értékeli a lányok első második ligás szezonját?

– Újoncként nem vághattunk neki nagy reményekkel. Az elsődleges célunk az volt, hogy ne mi legyünk a másodosztály pofozóbábuja, ezt pedig végül sikerült is elérni. Tudtuk, hogy az ellenfeleink már évek óta együtt vannak, nagyobb tapasztalattal rendelkeznek. Például a végső győztes érsekújvári csapatnál már gyermekkortól foglalkoznak a lányokkal, és több korosztályos válogatottjuk is akad. Ennek ellenére csak egyszer kaptunk nagy zakót, az esetek többségében még a vereségeink is szorosnak mondhatóak voltak.

  • A hölgyek végül az ötödik helyen végeztek, de a negyedik pozícióhoz is csak egy pont hiányzott.

– Az őszi eredményeket figyelembe véve a végső helyezésünk miatt egy kicsit szomorú vagyok, hiszen tavaly a dobogót is megjártuk, végül pedig úgy mentünk téli pihenőre, hogy csak a gólarányunk miatt veszítettük el a harmadik helyünket. Hogy pontos legyek, egyetlen gól hiányzott.

  • Mi történt tavasszal?

– Szögezzük le újra, a lányaink amatőrök. Sokan a főiskola mellett jártak edzésekre, meccsekre, és sok esetben ez számukra már túl soknak bizonyult. Páran abba is hagyták, majd elért minket egy elég durva sérülési hullám, ami azért a játékon is meglátszott. Az utolsó idegenbeli mérkőzésünkre már csatár nélkül mentünk, így nem csoda, hogy a bajnoktól nagy arányban kaptunk ki. Pedig a hazai mérkőzésünkön meg tudtuk őket is szorongatni.

  • Hogy néz ki a közeljövő? Lesznek távozók, érkezők?

– Távozókról egyelőre még nem tudok, de örömteli számomra, hogy már a környékről önmaguktól érkeznek érdeklődők, akik nálunk szeretnének focizni. Jó érzéssel tölt el mindez, ezek szerint valamit jól csinálunk. A dúbravkai edző például az összes Pozsony környékén lejátszott meccsünkön ott van, legutóbb pedig Kopčanyba is eljött. Ugyanő mondta, hogy egyetlen csapattól tart, és az a komáromi.

  • Erősödni fog a csapat a következő szezonra?

– Mindenképpen azon leszünk. Már biztosan érkeznek ketten a védelembe, de csatárokat is keresünk. Jó hír, hogy Pauer Tündi egyelőre marad nálunk, hiszen 58 gólunkból 28-at ő szerzett.

  • Mikor rajtol a felkészülés és az új szezon?

– Július elején jövünk össze újra egy hosszabb pihenőt követően, majd a bajnokság valószínűleg idén is augusztus végén rajtol. Addigis több hozzánk hasonló játékerőt képviselő szlovák és magyar csapattal játszunk felkészülési mérkőzést. Nagy álmom, hogy az aktuális magyar bajnok, a Ferencváros ellen is pályára léphessünk, de ez az idén sajnos még nem fog összejönni.

  • Mit vár a következő évadtól?

– Természetesen dobogós helyezést.

Top