A hagyományőrzés fontos szerepet kapott

CSALLÓKÖZARANYOS. Ez a Duna menti település a nyugati régió legnagyobb lélekszámú községe a maga közel 2500 főnyi lakosával. Mindig híres volt rendezvényeiről, akcióiról. Az utóbbi időkben jó néhány új közösségi programmal gazdagodott az aranyosi repertoár. A szeptemberi Nyárbúcsúztató és az amatőr művészek alkotásainak bemutatása csak nemrég került a köztudatba. A múlt héten látogatást tettünk Varjú Éva polgármesternél, hogy érdeklődjünk, milyen tervekkel, elképzelésekkel indulnak neki a 2018-as évnek.

aranyos

„Először azokról a pályázatokról szólnék, melyek jelenleg elbírálás alatt állnak. Ezeknek egyike a tornaterem tetőszerkezetének a cseréje, valamint annak belső festése. Ha sikeres lesz a projekt, akkor befejeződne a tornaterem felújítása. A másik pályázatunk a zöldhulladék ésszerű gyűjtésére vonatkozik, melynek folytán minden háznál lenne egy erre kialakított komposztáló. További terveink között szerepel a hulladékszelektálást segítő berendezések beszerzése, ágdaráló és más alkalmatosságok, melyek elengedhetetlenek a lakosság szolgálatában. A sportcsarnokkal is vannak terveink. Többek között a csarnok emeletén szeretnénk felújítani a szobákat az idelátogató csapatok számára. A fitness helyiség is lesz bővítve, így hatékonyabban tudjuk majd használni a létesítményt. Jelenleg folynak a tárgyalások, egyeztetések egy régi parasztház megvásárlásáról, melyben tájházat szeretnénk létrehozni. Emellett párhuzamosan a régi egészségügyi központban Vidék háza névvel a faluban élő amatőr művészeknek szeretnénk lehetőséget adni a megjelenésre. A focipályán levő illemhelyekre is ráférne a felújítás, valamint az öltözők tetőszerkezetén is javításokat kell végezni” – kezdte a tájékoztatást a polgármester.

Varjú Éva Csallókozaranyos polgármestere„Természetesen ezenkívül több kultúrprogramot is tervezünk, ennek folytán március 15-én megemlékezést tartunk a parkban és a kultúrházban. Megünnepeljük a pedagógusok napját, megtartjuk a húsvétvárót. Április végén májfaállítás, majd ezt követően az anyák napi műsorra kerül sor. Június 30-án a falunapi ünnepség, szeptemberben a népszerű Nyárbúcsúztató, októberben a nyugdíjasainkat köszöntjük, valamint halloween-partyt tartunk a gyermekeknek. Decemberben pedig a Mikulás- ünnepséggel és a  Karácsonyváróval zárjuk az évet” – mondta a polgármester.

Ősszel önkormányzati választások lesznek, érdeklődtünk, indul-e a polgármesteri székért? „Természetesen indulok, hiszen vannak még megvalósításra váró elképzelések, tervek. Érzek magamban annyi energiát és lelkesedést, hogy tudjam hatékonyan végezni ezt a munkát, a faluért és az itt élő emberekért” – mondta Varjú Éva.

Pint Sándor

Top