A felújított SAD épületében modern, hatalmas irodahelyiségek kiadókA volt SAD irodaházát (amelynek földszintjén a British Outlet üzlet működik) két évvel ezelőtt vásárolta meg a Com-Klíma kft. cég. A kissé rozzant állapotban lévő épületet szinte teljes mertékben „lecsupaszították”, hogy a legmodernebb és legszínvonalasabb alapanyagok és technológiák segítségével újíthassák föl.

Az új BC1 irodaház nyitásra készen áll, várja bérlőit.

Jelenleg az emeleteken 6, nagyobb irodahelyiség, a földszinten pedig 2 helyiség bérelhető. A földszinti termek sokoldalúan – irodaként, üzletként, de akár étteremként is – kihasználhatók. Az BC1 irodaközponton a Com-Klíma tulajdonosa, Hodúr Tamás vezetett végig.

mA Pozsonyi út mellett fekszik, és kiválók a parkolási lehetőségek.

Azt mindjárt az előcsarnokban észreveszem, hogy az épület belső tere egyszerű, letisztult és praktikus – ugyanakkor törekedtek arra, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használják föl. Az előcsarnok padlóját például első osztályú márványcsempe borítja. Majd beszállunk a vadonatúj liftbe – a tulajdonos a legfelső, negyedik szintre vezet. Teljesen ledöbbenek azon, amit látok.

Hatalmas – 300 m2-es! – terem tárul a szemem elé. De nem csak a nagyság lenyűgöző. Az iroda oldalain körbefutnak a méretes ablakok (alumínium, három rétegű üveggel a tökéletes szigetelés érdekében), amitől tér világossá válik, az ember pedig szinte kint érzi magát a természetben. A padlón végigfutó vastag, bordó szőnyeg (ami kiváló hangszigetelő is egyben), teszi az egészet még kellemesebbé.

300-m2Hatalmas – 300 m2-es! – terem tárul a szemem elé.

Már csak az a kérdés: ki fogja ezt kibérelni? – szegezem a kérdést Hodúr Tamásnak. – Kinek kell ilyen hatalmas tér? „Nagyvállalatokra gondoltunk – feleli, – akik legalább húsz alkalmazottat foglalkoztatnak. Ez megfelelhet az elvárásaiknak, többek közt azért, mert az épület a Pozsonyi út mellett fekszik, és kiválók a parkolási lehetőségek. Nem mellékes, hogy két-három év múlva 500 méterre innen épül meg az új, Magyarországra vezető híd lejárata. A harmadik szintet már ki is bérelték: januártól költözik ide az Arriva buszvállalat komáromi részlege.”

Mint kiderül, a negyedik emeletet szándékosan hagyták meg ilyen nagynak, hátha lesz még olyan vállalat, aki ekkora teret igényel. De a terem ketté is osztható – kétszer 150 m2-re. Sőt, mindent úgy alakítottak ki, hogy a bérlő igényei szerint még további helyiségekre lehessen osztani.

34Mindent úgy alakítottak ki, hogy az igények szerint további helyiségekre lehessen osztani.

Hogy hogyan is nézhet ki egy felosztott iroda, azt Hodúr Tamás megmutatja az első és a második emeleten. Mindkét szinten két cég bérelhet 150 m2-es helyiséget, amelyeket külön-külön még további négy, kisebb irodára osztottak falakkal. Ezek mindegyike kényelmes és jól felszerelt. Minden irodában található – vagy beszerelhető – kiskonyha, mellékhelyiség (a legapróbb részletekig igényes és modern), valamint szerverhelyiség (számítógépes „központ”).

42A kiskonyha.

„Leginkább azért érdemes itt bérelni irodát egy vállalat számára – mondja Hodúr Tamás – mert a szokásosnál alacsonyabb lesz a rezsi. Ugyanis mind a tető, mind a falak vastagon hőszigeteltek, hasonlóan az ablakokhoz. Mindenhová spórolós ledvilágítást telepítettünk. A hűtést és a fűtést a legújabb technika biztosítja – a friss levegő állandóan keringeni fog az irodákban, ugyanakkor minden ablakunk nyitható. Nagyon odafigyeltünk arra hogy az egész épület energiatakarékos legyen. És itt szeretném kiemelni a tervező, Bartal Zoltán építész kiváló munkáját.”

Az épülethez három földszinti helyiség is tartozik – ezek közül ez egyiket már a British Outlet üzlet bérli. A második bejárata ugyanúgy az utcafront felől helyezkedik el, itt iroda, bemutatóterem, vagy üzlethelyiség is kialakítható (240 m2). „Ugyanakkor azt remélem – mondja Hodúr – hogy valaki éttermet fog itt nyitni. Van benne fantázia, hiszen rengetegen dolgoznak a környéken, akiknek kevés lehetőségük van hol ebédelniük. Ráadásul mellette még egy remek terasz is kialakítható.” A harmadik földszinti helyiség az udvar felől közelíthető meg (182 m2), ez is hasonló célokra használható.

Tehát az épület emeleti részein összesen nyolc, 150 m2-es irodahelyiség található. Ezekből hat kiadó (mivel kettőbe az Arriva költözik). A földszinten pedig két helyiség várja a vállalkozókat. Látni kell!

Az iroda bérleti díja: 6-7,50 €/m2/hó + Áfa
Jelenleg kiadó iroda: 1.300 m2

Minimum bérbeadható iroda: cca 150 m2
Irodaterület összesen: 2.000 m2

Weboldal: www.bc1.sk
Telefonszám: 035 7731043
E-mail cím: info comklima.sk

(x)

Top