A Duna Menti Borút borversenye

SZENTPÉTER. Április második hétvégéjén került sor a Duna Menti Borút 4. borversenyére a szentpéteri St. Petrus Vini étteremben.

A borversenyre a gazdák 272 bormintával neveztek 6 kategóriában. A szakmai zsűri id. Korpás András vezetése mellett a minden kategóriában kiosztott Champion-díj mellett 15 arany-, 77 ezüst-, 119 bronzérmet osztott ki, ami azt is bizonyítja, hogy a szakmai zsűri elég magasra állította a lécet az értékelésnél. 84 pontot kellett elérni azoknak a bormintáknak, amelyek versenyben maradhatnak a Nemzeti Borszalonba való kerülésért, pontosan 100 borminta érte ezt el.

Danube Wine 5

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a díjakat és az okleveleket a zsűri elnöke, Igor Štumpf, a Duna Menti Borút Polgári Társulás elnöke és Szabó Norbert, a St. Petrus Vini étterem tulajdonosai adták át.
A Komáromi járásból a bátorkeszi Amícius Pincészet 2013-as évjáratú Zöldveltelíni szalmabora kapott Champion-díjat a 6. kategóriában, 14 benevezett borminta közül. A Szegab PT által felajánlott legjobb Zöldveltelíni díjat a dulovcei Hengerics Pincészet kapta. A Duna Menti Borút elnöke által felajánlott díjat a bátorkeszi Amícius Pincészet Semilon bora kapta.

A borverseny további eredményei: 1. kategória fehér bor 4 gr cukortartalomig. A 127 borminta közül aranyérmet kapott járásunkból a szentpéteri Lengyel László Olaszrizling bora. 2. kategória fehér bor 4-45 gr közötti cukortartalomig. Az 54 borminta közül az Amícius Pincészet Leányka cuveé és Devín bora bronzérmet kapott. Ugyancsak bronzérmet kapott a bátorkeszi Borvin Zöldveltelíni és a Bottyán Pincészet Zöldveltelíni bora. A 3. kategória csendes rozé borok 4 gr. cukortartalomig. A 7 borminta közül a dunamocsi Kovil Borház Kékfrankos bora bronzérmet kapott. A 4. kategória a rozé borok 4-45 gr. cukortartalomig. A 26 borminta közül az Amícius Pincészet Kékfrankos bora ezüstérmet, a Borvin Cabernet Sauvignon bora bronzérmet kapott. Az 5. kategória a vörösborok cukortartalom megjelölése nélkül. A 44 borminta közül a bátorkeszi Borvin Dunaj bormintája ezüstérmet, a szentpéteri Zsidek Vilmos Cabernet Morávia, a dunamocsi Kovil Borház, Jobbágy József Dornfelder, Amícius Pincészet Cabernet Sauvignon bora bornzérmet kapott.

miriák

Top