6. Kútfeszt a Kalákával és Gryllus VilmossalSzeptember 9. és 11. között kerül megrendezésre a 6. Kútfeszt Fesztivál, melynek fő célja a hazai művészek bemutatása. Az összművészeti fesztivált idén is az Európa udvarban rendezik meg.

A fesztivál már hagyományosan a népszerű Beugróval kezdődik, amelyben a színészek és vendégeik különféle improvizációkkal szórakoztatják a közönséget. Szeptember 9-én, pénteken 19.00-tól Laboda Robi, Dékány Niki, Ollé Erik, Molnár Xénia és Majorfalvi Bálint nyitják meg az idei fesztivált.
Idén először került a fesztivál programjába komolyzene. Este 8 kor a Kút quartett lép fel, melyet elismert felvidéki művészek alkotnak. Horváth József, Török Ferenc, Lakatos Róbert és Rácz Csaba népszerű komolyzenei darabokat játszik. Az este vendége Becse Szabó Ilona operaénekes. Elhangzanak Mozart, Bach és Lehár művek.

Másnap, szeptember 10-én Komárom meghatározó művészeinek zenéjét hallhatja a közönség. Délután öttől Emmer Péter A.V.E trióját, este héttől pedig Korpás Éva és zenekara adja elő Fecském című műsorát.

Szeptember 11-én, vasárnap a gyerekeké lesz a tér. Fél háromtól a somorjai Csali zenekar koncertezik, majd négy órától az idei sztárvendégek, Gryllus Vilmos és a Kaláka együttes szórakoztatják közismert dallamokkal a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

„Az idei évben is az igényesebb zene kedvelőinek szeretnénk programokat kínálni, hiszen Komáromban és környékén egyre több a vájt fülű zenekedvelő. A családok minden tagja választhat valami magának valót, így remélhetőleg a kútfesztiválozók újra benépesítik az Európa udvart” – mondta el Lakatos Róbert, a fesztivál egyik főszervezője.

kutfeszt2016

d

Top