Csak hajnali 3-kor zárnak a játéktermek

Komárom. Törvényellenesnek minősítette a járási ügyészség azt a tavaly szeptemberben módosított városi rendeletet, mely szerint csak éjfélig tarthatnának nyitva a Komáromban működő nyerőgépes játéktermek. A városi képviselők ezért decemberben ismét megváltoztatták a rendeletet, így a játéktermek az új szabályozás szerint délelőtt 10 órától éjjel 3 óráig működhetnek.

jatektermek

A városi hivatal eredetileg azt javasolta, hogy a hazárdjátékokról szóló törvény módosításának megfelelően délelőtt 10 órától éjjel 3 óráig tarthassanak nyitva. Andruskó Imre képviselő azonban javasolta, hogy a város legyen szigorúbb a törvényi előírásnál és csak déltől éjfélig engedje meg a nyerőgépes helyek üzemeltetését Komáromban. Ezt az elképzelését a testület többsége meg is szavazta.

A városi rendelet ellen azonban panasszal éltek, amit a járási ügyész jogosnak talált, ezért de­cember elején felszólította az önkormányzatot, hogy szüntesse meg a törvényellenes szabályozást. Az ügyészi tiltakozás szerint ugyanis az önkormányzat saját rendeletében nem írhatja felül a hazárdjátékokról szóló törvény kereteit, azaz nem lehet annál jobban korlátozó. A képviselők természetesen elfogadták a törvényességi észrevételeket, így eltávolították a városi szabályozás jogellenes részét. Ennek megfelelően a játékautomatát üzemeltető helyek a törvényi előírással összhangban délelőtt 10 órától éjjel 3 óráig tarthatnak nyitva Komáromban is.

(cs)

Top