Kilencgólos vereség Nagymihályban

Megszerezték első pontjaikat a csallóközaranyosiak, miután saját pályájukon fektették két vállra a Sereď együttesét. A bajnok naszvadiak elszenvedték első vereségüket. Mentségükre legyen mondva, elég tartalékosan utaztak Nagymihályba. A gútaiak légi vendégjátéka nem sikerült a legjobban, hisz háromgólos vereséget szenvedtek Nagylégen. Röviden így foglalható össze dióhéjban járási csapataink szereplése a női I. kézilabdaliga 3. fordulójában.

Női I. kézilabdaliga

Csallóközaranyos – Slávia OA Sereď  28:19 (14:9)

Első hazai mérkőzésüket játszották az aranyosi lányok a felújított Kóczán Mór Sportcsarnokban. Két pont nélküli csapat találkozott vasárnap este, és a rajtot a hazai gárda kapta el a legjobban, hisz rövid idő alatt 5:0 arányú vezetésre tettek szert. A vendégek a mérkőzés 10. percében lőtték az első góljukat. Ezután néhányszor rövidzárlat állt be a hazai csapatnál,  melyet a szerediek rendre büntettek, de ennek ellenére egy percig sem forgott veszélyben a két pont sorsa. Az első félidőben tartotta a csapat az 5-6 gólos vezetését, és térfélcsere után ezt még hárommal meg is fejelte. A szépszámú közönség egészében helyenként élvezetes mérkőzést láthatott. Az aranyosiak legközelebb odahaza a pozsonyi Inter csapatával játszanak.

Csallóközaranyosi góldobók: Szalai Szilvia 8, Kasznár Marianna, Szabó Júlia 5-5, Szabó Mónika 4,Mihoková Soňa, Bíróvá Anna, Nagy Orsolya 2-2.

Michalovce. jun.  –   Naszvad/Ímely 34:25 (13:9)

A kora reggeli indulás, a hosszú út, és ehhez még a betegséggel megcsonkított keret, mind megnehezítette a naszvadi/ímelyi csapat dolgát. Csak az elszántság maradt meg, de ahogy az később kiderült, ez is kevésnek bizonyult a jó eredmény eléréséhez. A naszvadi/ímelyi vezetőség, az edző és természetesen a játékosok is tisztában voltak azzal, hogy a hazai alakulat a gyors kontrákra, az erőszakos játékra, és az esetleges játékvezetői részrehajlásra rendezkedik be. Mindjárt az elején elpuskázott támadásokból a 6. percben már három góllal vezetett a hazai együttes, ezt később sikerült behozni, és a 25. percig még hízelgő is volt az eredmény, de ezen a mérkőzésen még a szerencse is az ellenfélt támogatta, és amikor kellett, a síp mesterei is keleti nótát fújtak. Bosszantó volt, hogy a Ferplast játékosai rengeteg kapufát dobtak, kimaradtak a ziccerek, ennek köszönhetően a második félidő már teljesen a nagymihályiaknak kedvezett, elhúztak hét – nyolc góllal, és ezt már végig tartották. Miškovič György vezetőedző ekképpen reagálta le a sípmesterek ténykedését: „Ilyen helyzetben abszolút érthetetlen, hogy a két játékvezető miért folyamodik még mindig, enyhe kifejezést használva, megkülönböztetett támogatást nyújtó eszközökhöz, és ami még szomorúbb, még élvezték is.

Naszvadi/ímelyi góldobók: Haris Edina 11, Molnár Borbála 5, Mlinkovics Bettina 4, Gál Szabina, Mahor Csilla 2-2,  Bureš Nikolett 1.

II. liga

Lég – Gúta 23: 20 (11:11)

A gútaiak erősen tartalékos csapattal utaztak Nagylégre, ahol aszfaltos pályán kellett felvenni a versenyt a hazai együttessel szemben, de ennek ellenére az első félidőben még így is tartották a lépést a légiekkel, és az öltözőbe 11:11-es állással vonultak. A harcias, keményen, nagy elszántsággal küzdő gútai lányok a második félidő 48. percében 19:17-re vezettek, és úgy tűnt, hogy ilyen foghíjas csapattal is sikerülhet a légi bravúr. Ám négy perc alatt a hazaiak kiegyenlítettek, majd a vendégek egyik játékosa, Klein Daniela piros lapos kiállítása után a játékvezetők vették kezükbe a mérkőzés végső kimenetelét. Ennek következményeként még több kiállítás és egy sárga lapos figyelmeztetés is volt a vendégek edzőjének. Az ezt követő 8 percben dőlt el a mérkőzés, amikor is a gútaiak többnyire emberhátrányban játszották végig a találkozó hátralevő perceit, míg a vendégek ezalatt egy gólt dobtak, a hazaiak addig négyet, s végül ez döntött.

Gútai góldobók:  Sladká Simona 7, Navrátilová Kristína 5, Kleinová Daniela 3, Mahor Csilla, Navrátilová Tímea 2 – 2, Nagyová Nikoleta 1.

(pint)

Top