Egy szakácskönyv ízeiCsallóköz ízei a Vassfazékban című, pár hete megjelent szakácskönyvét mutatta be Mocsonokyné Vass Laura, a Csemadok Komáromi Területi Választmánya titkára, a vassfazék.eu internetes oldal szerzője a minap a Csemadok Kossuth téri, dugig megtelt székházában. A szerzőt munkatársunk, Bárány János faggatta.

10

A nézők azt kapták, amit a szervezők ígértek: sok jó történetet a kötet 49 receptjéről 49 percben. Kiderült, az ekeli Vass Laura a kilencvenes évek elején kezdett tudatosan főzni, a kétezres évek elején jelentek meg első receptjei a hazai magyar sajtóban; a mai napig publikál. Az elkészített ételeket maga fotózza. Fia mesélte a könyvbemutatón, hogy Angliából érkezett gasztronómiai szakember kért édesanyja könyvéből, annyira tetszettek neki a fényképek.

01

Nemrég elkészítette weboldalát, amelynek segítségével ételeit a nagyvilágban is ismerhetik. Eddig 2018 követője van a világhálón Ausztráliától Törökországig.

15

A diavetítéssel színesített könyvbemutatón megjelentek a szakácskönyv készítői, a somorjai Németh Árpád grafikai szerkesztő, kiadó, illetve Csekes Ica búcsi magyartanár, a kötet lektora. A beszélgetés után Mocsonokyné Vass Laura finomságai kerültek a hatalmas terített asztalra, amelyet az ekeli Szabó Anita virágokból és zöldségekből alkotott kompozíciója díszített. A közönség sokáig kóstolgatta az ételeket és italokat, megvásároltak 23 szakácskönyvet, amelyeket a szerző boldogan dedikált.

(d),
fotó: Szalai Erika

Top