Büszkeségeink külföldi sikerei

Kürti Nikol (a kép bal oldalán) a gútai kézilabda jeles képviselője volt egész itthoni klubtagsága idején. Családi körülményei és a megélhetése szempontjából viszont úgy döntött, hogy külföldön próbál szerencsét. Egészen Londonig repült egy új élet reményében. Fontos megjegyezni, hogy imádott sportágának gyakorlását egy sérülés miatt is mellőzni kényszerült.

Nikol gyorsan talált munkát, hamar beilleszkedett a nagyváros életébe, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, hamarosan szembejött a nagy szerelem is – a kézilabda. Kondor Gábor a londoni magyarok oldalán hirdette meg, hogy edzőként szeretne egy magyarokból álló kézilabdacsapatot szervezni. 2013 februárjában Nikol rögtön jelentkezett a hirdetésre. Mivel még élt az otthoni játékengedélye is, az EHF kivásárlási transzfert fizetett érte a Szlovák Kézilabda Szövetségnek. A gyors ütemben összeverbuvált csapat  sikert sikerre halmozott, megnyerték a Beach Handball trófeát, és a Nyári kupán is aranyérmesek lettek.

kezilabda
Októberben két csapatot is elindítottak az angol kézilabda másodosztályában. Az évet veretlenül zárták, így a következő szezonban a szuper 8 ligában mérhetik össze tudásukat. Kürti Nikol nagyon hálás szurkolóinak, akik nem kis összegekkel szálltak be a csapat támogatásába. Ők nemcsak anyagilag erősítik a kézilabdások játékát, hanem minden meccsükre el is kísérik őket, és hangosan drukkolnak a csapat sikeréért.

A kézilabdás megtalálta számításait Londonban: azzal foglalkozik, amit szeret, noha a munka mellett az összes csapattag nehezen tudja megoldani még a heti egy edzést is, hiszen mindannyian más-más beosztásban dolgoznak. „Elsősorban az a célunk, hogy az Angliában gyermekcipőben járó kézilabdát megszerettessük az emberekkel, a feljebbjutás másodlagos” – mondta Kürti Nikol, aki a ligakupa gólkirálya lett.

(d)

Top