Beruházások Gútán

Új parkolóhelyek, bekötőút, felújított fűtésrendszer a sportcsarnokban, a városi hivatal számítógépes rendszerének felújítása – ezek az aktuális beruházások Gútán. Az pedig erősen kérdéses, épít-e üzletet a Lidl.

14910408_10207807734536717_6013820720304814133_n

Koczkás Beáta alpolgármester a városban zajló beruházásokkal kapcsolatban elmondta, új parkolókat alakítanak ki az egészségügyi központ mögötti, mintegy 120 m2-es területen, ami a rendelőket és a városi hivatalt felkeresők számára is méltó parkolási lehetőségeket teremt. A város saját pénzből fizeti a kivitelezést, jelenleg már a befejező szakaszához érkezett a parkolóépítés.

Ugyancsak az utolsó simításokat végzik a válogatott hulladékok begyűjtésére szolgáló udvarhoz vezető bekötőút építésén. Ez egy 6 méter széles, 360 méter hosszúságú útszakasz, mely 40 ezer euróba kerül, és a város a Nyugat-szlovákiai Vízművekkel közösen ruház be – fele-fele arányban állják a költségeket. Jelenleg még az úttest széleinek befejezése van hátra.

A helyi sportcsarnokban már elkészült a fűtésrendszer felújítása 31 ezer euróból, a rendszer védőburkolatát is kibővítették. A közeljövőben a városi hivatalban tervezik a számítógépes rendszer felújítását 7 ezer euróból, a munkálatokat decemberben tervezik elkezdeni.

Mint megtudtuk, továbbra is kérdéses, hogy épít-e üzletet a Lidl a Templom téren. Ugyanis hiába csökkentette a kérdéses telek vételárát a gútai önkormányzat 800 ezer euróra, és zajlottak korábban egyeztetések, az üzletlánc mégsem tett ajánlatot a meghirdetett ingatlanra. Ha az üzletlánc továbbra sem hajlik az árral kapcsolatos kompromisszumra, meghiúsulhatnak az üzletnyitási terveik.

Lapzártánkkor egy fontos hír érkezett: eldőlt, hogy a város közel 1 millió eurót nyert el egy pályázaton, melyből komoly fejlesztés valósul meg a zöldhulladék kezelése terén. Zöldhulladék-telep kialakítása, új kukásautó és zöldhulladék feldolgozását szolgáló daráló beszerzése, a lakosoknak külön szemetesek vásárlása is része a projektnek.

-pint-

(Cikkünk a Delta november 14-i számában jelent meg)

Top