Ajándék ivóautomata a nyílt napon

Nyílt napot tartott parkjában a komáromi kórház múlt szerdán. Nyolc ponton fogadták az érdeklődőket, elsősorban alapiskolásokat. Vérnyomást és testmagasságot mértek, bemutatták a helyes elsősegélynyújtást és sebkötözést. A rendezvényen 300 látogató járt.

 

SONY DSC

A KOMVaK – Komárom város víz-és csatornaművei Rt. – ivóautomatát hozott ajándékba a kórház sebészeti osztályának, amelyet Ruman Patrik vezérigazgató adott át Škodáček Viliam főorvosnak. Miután a komáromi óvodákba már eljuttatták, ez volt az utolsó mobil ivóvizes automata, amit átadott a vízmű idén. Tizenkét komáromi óvoda ugyanis már korábban kapott ilyen berendezéseket ajándékba. Azok, amelyek bekapcsolódtak a vállalat és a városi iskolaügyi bizottság közös pályázatába, amelyet a víz világnapja apropóján indítottak.

Jaška Miroslav kórházigazgató elmondta, azért a gyermekeket hívták a nyílt napra, mert ők a jövő; számukra fontos, hogy korán megismerkedjenek a helyes életmóddal.

A jókedvről Spenót doktor és Cica doktornő bohócdoktorok gondoskodtak. Volt ugrálóvár, vattacukor; a színpadon a Művészeti Alapiskola zenekara muzsikált; a Kell egy ház című szám alatt kislányok táncoltak a színpadon. Kiértékelték A kórház a gyermekek szemével rajzpályázatot, és díjazták a legjobbakat. Az egyes pontokon apró ajándékot, ásványvizet és almát kaptak a kórház nyílt napjának látogatói. Ivóvízről a KOMVaK gondoskodott.

(béjé)

Top