Vasárnaptól újra kézilabdás nagyüzem

Ezen a hétvégén ismét hangosak lesznek a sportcsarnokok lelátói, hisz kezdetét veszi a 2014/2015-ös női kézilabdaszezon. A női I. kézilabdaligában két járásbeli csapatunk is érdekelve van, méghozzá a tavalyi bajnok Ferplast Naszvad/Ímely és a Handball Csallóközaranyos együttesei.

Mielőtt azonban elrajtolna a szezon, egy kis kiruccanást tettünk a csapatok háza táján, és megkérdeztük a mestereket, mit várnak az új idénytől? Miškovič György, a naszvadi/ímelyi csapat edzője: „Augusztus 1-jén jöttek össze a Ferplast női csapat játékosai az első edzésre, ekkor kezdtük meg a felkészülést. A csapatban óriási változások álltak be, hisz a bajnokcsapatból az új szezonban hiányozni fognak: Bízik Réka és Pócsik Katalin, akikre, mint oszlopos tagokra, számít a vágsellyei Duslo WHIL-kás edzője, Szabó Veronika, aki anyai örömök élé néz, és hát kevesebbszer számolhatunk Šulan Zsuzsával és Oláh Gabriellával is. A csapatot egy év kihagyás után újból erősíteni fogja Klučková Lívia Vágsellyéről, a jó kapcsolatoknak köszönhetően velünk játszanak majd a gútai lányok is. Ezekhez jönnek még a hazai törzstagok: Haris Lucia, Bureš Nikolett, Rajkó Annamária, Fujas Zuzana, Gál Szabina, Mahor Csilla, Haris Alexandra, Haris Edina, Molnár Borbála, Mlinkovics Bettina, valamint újból játékba áll Kósáné Mážár Tímea és az ifiből Miškovič Klaudia és Kolinkova Simona. A tavalyi sikeres év nagyon feldobta a mércét, lesz mit csinálni a játékosoknak, csapatvezetőknek egyaránt. Remélhetőleg az anyagi hátteret biztosító támogatók sora sem csökken és a hagyományos megbízható szponzoroké sem. Miškovič György az új idény előtt bizakodó: „Ha sikerül összehangolni ezt az új csapatot, és elkerülik a sérülések, akkor teljesülhet a vágy – első hatban végezni az új szezonban.  A naszvadi/ímelyi lányoktól tisztes helytállást vár el a hazai szurkolótábor, és hát a naszvadi kézilabda több évtizedes hagyománya is.

A csallóközaranyosiak részéről Pint János elnök nyilatkozott: „Az új szezonra való felkészülést július 23 –án kezdtük el. Mivel a Kóczán Mór Sportcsarnokban teljes padlócserét kellett eszközölni, így az edzéseink a szomszédos ekeli tornateremben zajlottak. Természetesen több előkészületi mérkőzést is játszottunk, így Nyárasdon, Dunaszerdahelyen, Tatabányán léptünk pályára. Ezenkívül szerepeltünk még az érsekújvári tornán is, ahol második helyezést értünk el.  Ezen a héten már bajnoki, de ezt még megelőzi egy kupamérkőzés, melyet Vágsellyén játszunk. A csapattól senki sem távozott, sőt Nagy Orsolya személyében egy új játékossal bővült a keret.  Erősítésként említeném Dohnanec Pazsúr Evelint, aki ismét a csapattal edz. Egyébként a csapatnévsor a következően fest: Kapusok: Balla Ilona, Csente Alexandra. Mezőnyjátékosok: Szalai Szilvia, Kasznár Marianna, Szabó Mónika, Nagy Orsolya, Šebenová Lýdia, Cseh Erika, Svec Somogyi Réka, Szabó Julianna, Dohnanec Evelin, Anna Bírová, Zakál Vivien. Persze szerettünk volna  még egy-két erősítést, de sajnos ez most nem sikerült.  Úgy érzem, a csapat mindent megtesz majd azért, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el a bajnokság során. Ha a középmezőnyben végezünk, már elégedettek lehetünk – zárta tájékoztatását a csallóközaranyosi kézilabdaklub elnöke.

A II. ligában szereplő  Gúta csapata a 2014/2015-ös idényben új csapatokkal is küzd majd a helyezésekért. A gútai lányok edzője, Zolnai Miroslav így látja az esélyeket. „A felkészülést nem a legmegfelelőbbnek minősíteném, mivel a részvétel az edzéseken nem volt a legoptimálisabb. Sajnos nincs nagy kilátás az utánpótlásra, örömmel vettük, hogy néhány volt játékos újból kedvet kapott és részt vettek a felkészülésben. A csapat játékosai: Harcsa Szimona, Csente Alexandra, Vass Krisztina, Vas Éva, Navrátil Krisztina, Navrátil Tímea, Nagy Nikolett, Sladká Simona, Pásztó Piroska, Nagy Viktória, Szabó Mónika, Fekete Anita, Forró Anita, Kleinová Daniela, Keszeli Krisztina, Borgula Marcela, Nagy Michaela, Bogárová Nikoleta, Szeder Bernadett, Kiss Zsuzsanna.

A hétvégi első fordulóban a naszvadi/ímelyi lányok odahaza kezdenek a Bernoláková Kassa csapatával, a csallóközaranyosiak pedig idegenben szerepelnek a Mocsonok otthonában. A II. ligában a Gúta együttese a túrócszentmártoni sportcsarnokban lép pályára.

-pint-

Top