Paulík: teljesítettük az előzetes terveinket!

A komáromi kosárlabdacsapat számára véget ért az extraligás szezon, a Duna-partiak az elődöntőben Léva ellen elvéreztek, ezzel pedig biztossá vált, hogy végül egy bronzéremmel gazdagodnak. Paulík Józsefet, a komáromiak csapatmenedzserét kérdeztük.

paulik jozef ok

• Hogy értékeli a szezont?

– Az, ami idén körülöttünk volt, elmondhatatlan. Rengeteg problémánk akadt, sérülések, betegségek, melyek folyamatosan hátráltattak minket. Másrészt, mindezek tudatában pozitívan tudok nyilatkozni. A szezon előtt az elsődleges cél a rájátszásban való részvétel, később pedig a legjobb négybe kerülés volt. Mindkettőt sikerült teljesítenünk, így most van egy bronzérmünk.

• Számított arra, hogy Privigye ellen ilyen könnyen jön a továbbjutás?

– Nem nagyon foglalkoztam ilyesmivel. Minden meccs nyílt, kétesélyes. Az ellenük vívott csatákat minden alkalommal kulcsfontosságú pillanatokban tudtuk behúzni, mert rendre akadt egy játékos, aki kimagaslót nyújtott, ez pedig döntőnek bizonyult. Később viszont már nem így alakultak a dolgok. Az elődöntőben gyakran mi húztuk a rövidebbet, így számunkra véget is ért a bajnokság.

• A szurkolók közt kezdett terjedni a pletyka, mely szerint az utolsó hazai mérkőzés azért sikerült katasztrofálisra, mert egyes játékosok nem kaptak fizetést.

– Nem tudom máshogy mondani, ez egy hülyeség. A játékosokkal kötött szerződések alapján addig van fizetés, ameddig állunk a bajnokságban, nekik tehát az a jó, ha a lehető legtovább jutunk. Az az ominózus meccs egyszerűen nem jött össze, rosszul cseréltünk, többen sérültek, betegek voltak. Bowman például az egész szezonban sziporkázott, de aztán sérülten mindenki láthatta, hogy nem úgy ment neki a játék, ahogy azelőtt. Boban Tomič sem volt száz százalékos állapotban, ezt pedig nem bírtuk el. De ha már a pénz került elő, három nappal korábban nagyon jó játékkal majdnem győztünk Léván, és az utolsó meccs is csak a hajrában dőlt el. Akkor meg hirtelen volt fizetés? Még egyszer mondom, ezek a feltételezések nevetségesek.

• Hogyan tovább?

– Ne szaladjunk előre, hiszen bár mi kiestünk, a szezon még nem ért véget, a döntő csak most kezdődik. Nagyon korai még ezzel foglalkozni. Vannak problémáink, ezeket próbáljuk megoldani.

koasrlabda

• Szinte minden szezon előtt szkeptikusan nyilatkozik ezzel kapcsolatban: lesz jövőre is extraligás csapat Komáromban?

– Sok a probléma, de ez nem korlátozódik a városunkra. Ha Magyarországhoz hasonlítanám Szlovákiát, azt mondanám, itt nálunk katasztrofális, ahogy a kormány a sporthoz áll, és el kell mondanom, bizonyos körülmények közt nincs értelme kosárlabdával foglalkozni. Már sokszor kijelentettem, én nem azért csinálom ezt, hogy magamat mutogassam. A kosárlabdázók is a közönségért játszanak. A szlovák állam viszont mostohán bánik mindenkivel, aki a sportban érdekelt. A magyar állam jó példa, azt kellene követni.

• Kilép Komárom az európai porondra?

– A bronzérem ugyan feljogosít minket rá, de most még nehéz megmondani, mi lesz ősszel. Ha lehetne Komáromban játszani, akkor minden további nélkül. Sajnos azonban nem lehet, és ez óriási kiadásokkal jár. Maradjunk annyiban, hogy 1-2 hónap múlva több kérdésére is pontosabb választ tudok majd adni.

KGD

(Cikkünk a Delta május 2-i számában jelent meg.)

Top