are write my papers safe write my dissertation for me compare and contrast essay ready write essays for money online websites for research papers write my essay wikipedia

Fonográf fesztivál Lajkó Félixszel

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Fonográf fesztivált. Az előző évekhez képest némileg változott a fesztivál koncepciója, ezúttal nemcsak Komárom ad otthont a 10 napig tartó rendezvénysorozatnak, hanem Szlovákia más magyarlakta régióiban is lesznek koncertek.

VIII. Fonográf plakát nyomtatásra-1

A kassai Thália Színház a Rendhagyó prímástalálkozót, a füleki és somorjai kultúrház pedig a Szalonna és bandája koncertet „fogadta be”.

Komáromban november 15-én, pénteken 19.00 órai kezdettel indul a Fonográf polgári társulás által szervezett fesztivál Lajkó Félix koncertjével a Tiszti pavilonban.

Egy héttel később, november 22-én 19.00 órától Berecz András előadására kerül sor. Ugyanezen az estén 21.00 órától a Pósfa zenekar játszik (koncert után pedig táncházat tart) a Rév – Magyar Kultúra Házában. November 23-án 17.00 órától a Vadkerti Imre Quartet műsorával folytatódik a seregszemle, este pedig a Kalotaszegi bálba várják az érdeklődőket a mérai zenészek és táncosok. Ez a program különösen fontos a fesztivál szempontjából, hiszen „most először hívtunk hagyományőrzőket, és nem kisebb neveket mit a mérai zenészeket és táncosokat Kalotaszegről, mert szeretnénk azt az autentikus erőt megmutatni, amiből az összes népművészettel foglalkozó csoport és művész táplálkozik” – nyilatkozta Lakatos Róbert, a fesztivál főszervezője. A Fonográf fesztivál a Kaláka zenekar gyerekkoncertjével ér véget 2019. november 24-én 15.00 órakor.

Jegyelővétel a komáromi VMK pénztárában, a 0905 892579-es telefonszámon, illetve az mskskomarno@stonline.sk email címen.

(d)

Top